Matematik

Hjælp, haster sindsygt meget

08. april 2008 af Peri (Slettet)
Hej

Hvordan regner man logaritme uden lommeregner?

Please hjælp, det haster sindsygt meget

Håber at De vil hjælpe mig straks

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Du kan benytte en logaritme-tabel. Hvis dette heller ikke kan bruges, kan du kun forkorte.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2008 af Sara Lykke (Slettet)

log(10) = 1
log(100) = log(10^2) = 2
log(1000) = log(10^3) = 3
log(0,1) = log(10^-1) = -1
log(1) = log(10^0) = 0

Kan du se mønstret? Husk man ikke må tage logaritmen til 0. Hva er det for nogle tal du skal regne på?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2008 af hackerjohn (Slettet)

Intetsigende overskrift..

Svar #4
08. april 2008 af Peri (Slettet)

Det er: Log(v10), Log(5v10^7) , log(17v10^5), log(10^½ · 10^2/3 · 10^1/6)

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2008 af Sara Lykke (Slettet)

Nåh du skal bruge logaritmeregnereglerne. Hvad er v i din opgave?

Svar #6
08. april 2008 af Peri (Slettet)

Det er, kvadratroden

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2008 af Sara Lykke (Slettet)

Okay

log(v10) = log(10^½) = 0,5 (husk her at kvadratroden af et tal er det samme som tallet opløftet i en halv.)

er den næste så log(5*kvadratroden af 10^7)?

Svar #8
08. april 2008 af Peri (Slettet)

ja, det er det, men kan du også komme med mellemregningerne, mere detaljeret

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. april 2008 af Sara Lykke (Slettet)

der er ikke rigtigt mere detaljerede mellemregninger.. det er bare definitionen på titalslogaritmen at log(10^x) = x og 10^log(x) = x

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. april 2008 af Sara Lykke (Slettet)

så er den næste noget med at log(x*y) = log(x) + log(y) eller sådan noget.. prøv at søge på nettet om logaritmeregneregler..

Svar #11
08. april 2008 af Peri (Slettet)

Hvad er logaritme i det hele taget? - Jeg aner ikke hvad det er, hvad den gør,,

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. april 2008 af Sara Lykke (Slettet)

logaritmen ophæver 10^x på samme måde som kvadratroden ophæver x^2

v(x^2) = x

log(10^x) = x


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. april 2008 af Sara Lykke (Slettet)

log(5v10^7) = log(5)+log(10^7*½) = log(5) + 3,5


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. april 2008 af utdiscant (Slettet)

http://en.wikipedia.org/wiki/Logarithm

Skriv et svar til: Hjælp, haster sindsygt meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.