Matematik
....
09. april 2008 af
Djans (Slettet)
Hejsa har to opgaver det kniber lidt med.
1.
Om en eksponentielt aftagende funktion f oplyses, at grafen for f går gennem punktet
P(3,100) , og at halveringskonstanten er 47.
a) Bestem en forskrift for f .??
2. Tabellen viser sammenhængen mellem tætheden af fiskebiomasseM (målt i kg pr. ha) og
fosforkoncentration x (målt i µg fosfor pr. liter) i en bestemt sø. Tabellens tal (x,m) 1(40,200) 2(48,219) 3(61,247) 4(74,272) 5(83,288) 6(90,300)
Det oplyses, at denne sammenhæng kan beskrives ved M=b*x^a .
a) Bestem tallene a og b.
b) Bestem, hvor mange procent M vokser med, når x vokser med 50%.
Håber i kan hjælpe
PFT
1.
Om en eksponentielt aftagende funktion f oplyses, at grafen for f går gennem punktet
P(3,100) , og at halveringskonstanten er 47.
a) Bestem en forskrift for f .??
2. Tabellen viser sammenhængen mellem tætheden af fiskebiomasseM (målt i kg pr. ha) og
fosforkoncentration x (målt i µg fosfor pr. liter) i en bestemt sø. Tabellens tal (x,m) 1(40,200) 2(48,219) 3(61,247) 4(74,272) 5(83,288) 6(90,300)
Det oplyses, at denne sammenhæng kan beskrives ved M=b*x^a .
a) Bestem tallene a og b.
b) Bestem, hvor mange procent M vokser med, når x vokser med 50%.
Håber i kan hjælpe
PFT
Svar #1
09. april 2008 af Sara Lykke (Slettet)
1. a)
Du kan bestemme a ud fra halveringskonstanten
T½ = log(0,5)/log(a) <=> a = 10^(log(0,5)/47)
Derefter bestemmer du b idet du kender et punkt
b = y/(a^x)
2. a)
Lav potens regression på lommeregneren
b)
Udregn følgende, da du jo kender a og b
M(x*1,5) = b*(x*1,5)^a
Du kan bestemme a ud fra halveringskonstanten
T½ = log(0,5)/log(a) <=> a = 10^(log(0,5)/47)
Derefter bestemmer du b idet du kender et punkt
b = y/(a^x)
2. a)
Lav potens regression på lommeregneren
b)
Udregn følgende, da du jo kender a og b
M(x*1,5) = b*(x*1,5)^a
Skriv et svar til: ....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
