Matematik

Potenssammenhæng

09. april 2008 af Fabinhofantastico (Slettet)
Hvordan finder jeg ''lille'' a i en potenssammenhæng?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2008 af Isomorphician

Er det i en potensfunktion f(x) = b*x^a?

Svar #2
09. april 2008 af Fabinhofantastico (Slettet)

ja det er :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2008 af Isomorphician

det kommer jo an på hvor meget du kender til funktionen, men jeg kan da komme med et gæt:

a = (ln(y2)-ln(y1))/(ln(x2)-ln(x1))

Svar #4
09. april 2008 af Fabinhofantastico (Slettet)

hvad står ln for?

Jeg kender til b

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2008 af Isomorphician

ln = logaritmus naturalis = naturlig logaritme

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

Hvis du allerede har b, og et punkt - kan du bare sætte tallene ind i potensfunktionen og på den måde isolere a, så du finder a.

Skriv et svar til: Potenssammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.