Matematik
Lineær funktion
09. april 2008 af
Moodstrom (Slettet)
Bestem en forskrift for en lineær funktion, der angiver, hvor mange bogstaver, der kan indgraveres, når der er x kr. til rådlighed til sølvmønt og indravering.
Et bogstav indgraveres koster 8 kr pr. bogstav.
En sølvmønt med 6 bogstaver koster 168 kr.
Dvs. selve sølvmønten må jo koste 120 kr (nemlig (168 - (8*6)
Et bogstav indgraveres koster 8 kr pr. bogstav.
En sølvmønt med 6 bogstaver koster 168 kr.
Dvs. selve sølvmønten må jo koste 120 kr (nemlig (168 - (8*6)
Svar #2
09. april 2008 af JDS (Slettet)
Hvis sølvmønten koster 120kr og du har x kroner til rådighed.
Så må du have (x - 120)kr til rådighed til indgravering af bogstaver.
Da indgraveringen koster 8kr pr. bogstav, så må antallet af bogstaver være givet ved funktionen:
f(x) = (x - 120)/8
Så må du have (x - 120)kr til rådighed til indgravering af bogstaver.
Da indgraveringen koster 8kr pr. bogstav, så må antallet af bogstaver være givet ved funktionen:
f(x) = (x - 120)/8
Svar #3
09. april 2008 af Moodstrom (Slettet)
Det var også det jeg selv kom frem til, men en lineær funktion er jo f(x) = ax + b
Svar #4
09. april 2008 af JDS (Slettet)
Det har du ret i. Men det er bare en måde at skrive det på. Du kan sagtens få f(x) = (x - 120)/8 ned på den formen f(x) = ax + b hvis du vil:
f(x) = (x - 120)/8 = (x/8)-(120/8)
så får du: f(x) = (1/8)x-15
meget simpelt! ;)
f(x) = (x - 120)/8 = (x/8)-(120/8)
så får du: f(x) = (1/8)x-15
meget simpelt! ;)
Skriv et svar til: Lineær funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
