Matematik
logaritme
10. april 2008 af
Arvin (Slettet)
jeg har spørgsmål til to opgaver jeg håber I kan hjælpe med. Jeg er ret ny til logaritme.
1)
Grafen for g(x)=b*a^x går gennem (1;17,67) og har fordoblingskonstanten 0,398.
Bestem a og b.
2)
Hvilken vækstrate svarer til fordoblingskonstanten 20?
Hvilken fordoblingskonstant svarer til en vækstrate på 7,5%?
Hvis der er nogen som kan forklarer mig hvordan jeg kan begynde og hvor jeg skal starte, så ville det være en stor hjælp.
Indtil videre kender jeg kun to regneregler:
log(a*b)=log(a) + log(b)
log(a/b)=log(a) - log(b)
log(a^n)=n*log(a)
1)
Grafen for g(x)=b*a^x går gennem (1;17,67) og har fordoblingskonstanten 0,398.
Bestem a og b.
2)
Hvilken vækstrate svarer til fordoblingskonstanten 20?
Hvilken fordoblingskonstant svarer til en vækstrate på 7,5%?
Hvis der er nogen som kan forklarer mig hvordan jeg kan begynde og hvor jeg skal starte, så ville det være en stor hjælp.
Indtil videre kender jeg kun to regneregler:
log(a*b)=log(a) + log(b)
log(a/b)=log(a) - log(b)
log(a^n)=n*log(a)
Svar #1
10. april 2008 af Arvin (Slettet)
Jeg vil lige sige at jeg har løst opgave 1, det er mere opgave 2 jeg er i tvivl om.
Skriv et svar til: logaritme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
