Matematik

Polynomium

10. april 2008 af DiePrinzessin (Slettet)
Hej alle .

Et trejdegradspolynomium er givet ved f(x)=x^3+bx^2+cx+d - desuden oplyses det at f(0)=-9 og at grafen har to vandrette tangenter x=-2 og x=0.

Så skal jeg så finde tallene b, c og d. Kan godt finde d - hvordan finder jeg de andre tal. Noget med at differentiere - men hvad så efterfølgende ?

På forhånd mange tak .

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2008 af dnadan (Slettet)

f'(-2)=0 og f'(0)=0, samt f(0)=-9, alt i alt 3 ligninger med 3 ubekendte.

Svar #2
10. april 2008 af DiePrinzessin (Slettet)

Okay , så jeg differentierer funktionen, hvorefter jeg sætter -2 ind på x's plads - men hvad finder jeg så - c eller b ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2008 af dnadan (Slettet)

Du finder, a,b,c ved at løse de tre ligninger med 3 ubekendte.

Svar #4
10. april 2008 af DiePrinzessin (Slettet)

Okay , men kunne du evt. give et eksempel ! Jeg er ikke sikker på , at jeg forstår , hvad du mener .

Jeg differentierer:

f'(x)=3x^2+b*2x+c

Ja, og så kan jeg sætte 0 ind på x's plads:

f'(0)=3*0^2+b*2*0+c=c

Er c så bare 0 ?

Svar #5
10. april 2008 af DiePrinzessin (Slettet)

Eller 1 , mener jeg ..

Skriv et svar til: Polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.