Matematik

Differentialligning

10. april 2008 af Callidus (Slettet)
Hej :) Jeg har en smule svært ved en opgave, og håbede på noget hjælp. Opgaven lyder:

Gør rede for, at funktionen f(x) = kvadratrod x * e^-x er en løsning til differentialligningen

dy/dx = y ((1/2x)-1).


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2008 af mathon

f(x) = sqrt(x) * e^(-x)

f'(x) = (1/(2qrt(x))*e^(-x) + sqrt(x)*e^(-x)*(-1) =
1/(2qrt(x))*e^(-x) - sqrt(x)*e^(-x) = sqrt(x)/(2x)*e^(-x) - sqrt(x)*e^(-x) =

(sqrt(x)*e^(-x))*[(1/(2x))-1] = y*[(1/(2x))-1]




Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.