Matematik
Differentialligninger
10. april 2008 af
Cosmo (Slettet)
jeg har en ligning
dg/dt=20-0.22g
Jeg skal så bestemme en forskrift for g? Hvordan?
En differentiallining:
dy/dx=y*ln(x) Hvilke krav er der til x og y? Jeg ville mene at x ikke må være 0?`
For hvilke værdier af c har ligningen sin^2(x)+sin(x)+c=0, løsninger?
dg/dt=20-0.22g
Jeg skal så bestemme en forskrift for g? Hvordan?
En differentiallining:
dy/dx=y*ln(x) Hvilke krav er der til x og y? Jeg ville mene at x ikke må være 0?`
For hvilke værdier af c har ligningen sin^2(x)+sin(x)+c=0, løsninger?
Svar #1
10. april 2008 af Cosmo (Slettet)
ingen der kan hjælpe ved nogle af spørgsmålene overhovedet?
Svar #2
11. april 2008 af sigmund (Slettet)
Forskrift for g: good old separation af de variable. Ligningen omformes til (1/(20-0.22g))dg = dt, og der integreres å begge sider. Udfordringen er nu at bestemme integralet af 1/(20-0.22g) (hint: substitution).
Krav til x og y: der skal klart gælde, at x>0, da ln(x) kun er defineret i dette (halvåbne) interval. Hvis der ikke skal restriktioner på dy/dx, så kan y antage aller reelle tal.
For hvilke værdier af c har ligningen løsninger: Sæt sin(x) lig t, og du har en andengradsligning i t. Hvornår har denne løsninger? (Hint: se på determinanten).
Krav til x og y: der skal klart gælde, at x>0, da ln(x) kun er defineret i dette (halvåbne) interval. Hvis der ikke skal restriktioner på dy/dx, så kan y antage aller reelle tal.
For hvilke værdier af c har ligningen løsninger: Sæt sin(x) lig t, og du har en andengradsligning i t. Hvornår har denne løsninger? (Hint: se på determinanten).
Skriv et svar til: Differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
