Matematik
funktionerrrr
10. april 2008 af
tøsenvb (Slettet)
gør rede for, at funktion
f(x) = 4 + 3e^(2x)
er løsningen til differentialligningen
dy/dx = 2y - 8.
hvad skal jeg gøre?
f(x) = 4 + 3e^(2x)
er løsningen til differentialligningen
dy/dx = 2y - 8.
hvad skal jeg gøre?
Svar #1
11. april 2008 af ibibib (Slettet)
Beregn at f '(x)=6e^(2x) og sæt ind i ligningen.
dy/dx = 2y - 8
6e^(2x) = 2(4+3e^(2x))-8
6e^(2x) = 6e^(2x)
dy/dx = 2y - 8
6e^(2x) = 2(4+3e^(2x))-8
6e^(2x) = 6e^(2x)
Svar #3
11. april 2008 af ibibib (Slettet)
Tja, tankegangen skal fremgå.
Du kan slutte af med: Da ligningen 6e^(2x) = 6e^(2x) er sand er funktionen en løsning til differentialligningen.
Du kan slutte af med: Da ligningen 6e^(2x) = 6e^(2x) er sand er funktionen en løsning til differentialligningen.
Skriv et svar til: funktionerrrr
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
