Matematik

proportional

13. april 2008 af royal-chika (Slettet)
Jeg sidder med en opgave der lyder

z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3
x og y er omvendt proportionale, og y er 10 når x er ½.

udtryk z ved x

hvordan det ?
kender godt formlerne for begge proportionaliteter men hvad med z?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2008 af peter lind

z=f(y), y=f(x), z=f(g(x))

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2008 af mathon

1) z = 3*y

2) x*y = k
(1/2)*10 = k
k = 5

Svar #3
13. april 2008 af royal-chika (Slettet)

ja så indsætter man vel bare tallene? er det dét? skal de på en eller anden måde ikke hænge sammen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2008 af mathon

x*y = 5

y = 5/x

Svar #5
13. april 2008 af royal-chika (Slettet)

ja men hvad med z?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2008 af mathon

1) z = 3*y

2) x*y = k
(1/2)*10 = k
k = 5

x*y = 5 eller
y = (5/x), som indsat i 1) z = 3*y
giver

z = 3*(5/x)
z = (15/x)

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2009 af juleman (Slettet)

er der nogen der kan forklare mig hvad propotional er? .. vores lærer sagde at vi skulle undersøge hvad det er .. og jeg tror at han kommer til at lære os det næste gang


Brugbart svar (2)

Svar #8
09. marts 2009 af Dynin (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2009 af juleman (Slettet)

tak selvom det ikke hjalp 100%


Skriv et svar til: proportional

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.