Matematik

hjælp til stamfunktion

13. april 2008 af Lærmatematik (Slettet)
Er der nogen som kan forklare mig hvordan F(x)=2x^3+x^2 er stamfunktion til 6x^2+2x. Blever det divideret eller hvordan finder man frem til det?
Håber at nogen kan forklare mig det så jeg kan begydne at regne.

vh

Urd

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2008 af mathon

hvis F(x)=2x^3+x^2 er en stamfunktion til f(x)=6x^2+2x
skal
F'(x )= f(x), hvilket du jo kan undersøge om er tilfældet

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2008 af Sherwood (Slettet)

(6x^2+2x)'=2x^3+x^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Rettelse:

(2x^3+x^2)'=6x^2+2x

Svar #4
13. april 2008 af Lærmatematik (Slettet)

Hvordan kommer i frem til at det bliver 6? er det at fordi I siger 2*3=6?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2008 af mathon

(2*x^3+x^2)' = (2*x^3)' + (x^2)' = 2*3*x^(3-1) + 2*x^(2-1) = 6*x^2 + 2*x^1 =
6x^2 + 2x

Svar #6
13. april 2008 af Lærmatematik (Slettet)

Tusind tak, nu forstod jeg det:-)

Skriv et svar til: hjælp til stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.