Matematik

Forskrift for f ???

13. april 2008 af AJ2008 (Slettet)
har følgende opgave jeg ikke kan finde ud af:

om en funktion f oplyses, at den vokser eksponentielt, og at grafen går gennem punkterne (-2;17)og(10;214)

- Bestem en forskrift for f


nogen der kan hjælpe ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2008 af josemaria (Slettet)

Hint:
"eksponentiel funktion"= y=b*a^x
a= (y2/y1)^1/(x2-x1)

Selv tak. :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Når man får en opgave som #0, slår man op i sin formelsamling, der står alt hvad man skal bruge.
Det er da utroligt, så mange der ikke kan finde ud af det. Det vil endda være meget hutigere, end at spørge herinde.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2008 af josemaria (Slettet)

Nu skal du jo lige tage hensyn til, at det ikke er alle, der kan bruge hovedet som du kan, kære Mandelbrot.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2008 af Da-ted (Slettet)

Det er ikke alle der er lige gode til matematik. Du kan på ingen måde vide om #0 har siddet og grublet over opgaven i flere timer. Ikke alle der kan har mestret at slå op i en matematisk formelsamling.

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)

#4 Det kan jeg nemlig ikke vide. Og det er på ingen måde et angreb på #0, men jeg tror, at mange bare skriver deres opgave herinde, uvidende om at det er hurtigere at lave det selv. Mange vil principielt springe over hvor gæret er lavest.

Svar #6
13. april 2008 af AJ2008 (Slettet)

har prøvet det du skriver #1, men i følge facit skal resultatet bliver: f(x)=25,9*1,23^x

og hvis der ikke er fejl i facit, så kan jeg ikke få det resultat

(y2/y1)^1/(x2-x1) = 24,6 . og ikke 1,23

eller har jeg forstået det forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)

#6
Det er fordi der mangler en parentes i #1.

Der skal stå:
a= (y2/y1)^(1/(x2-x1))

Skriv et svar til: Forskrift for f ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.