Matematik
Enhedscirklen
13. april 2008 af
Bullemusen (Slettet)
Nogen der kan forklare mig hvad det helt præcist er man bruger Enhedscirklen til?
Jeg er med på at man kan indsætte punkter med cos og sin, men jae, evt. en diffinition af enhedscirklen?
Jeg er med på at man kan indsætte punkter med cos og sin, men jae, evt. en diffinition af enhedscirklen?
Svar #1
13. april 2008 af sukkerknald (Slettet)
Indenfor geometriens verden taler man ofte om de tre trigonometriske størrelser; sinus, cosinus og tangens. Disse størrelser giver en sammenhæng mellem sider og vinkler i en trekant.
For at definere cosinus og sinus benytter man sig tit af enhedscirklen, som har sit centrum i (0,0) samt med en radius på 1.
Definitionen af retningspunktet P i en enhedscirkel:
cos(v) = x-koordinaten til P
sin(v) = y-koordinaten til P
Forstår du?
For at definere cosinus og sinus benytter man sig tit af enhedscirklen, som har sit centrum i (0,0) samt med en radius på 1.
Definitionen af retningspunktet P i en enhedscirkel:
cos(v) = x-koordinaten til P
sin(v) = y-koordinaten til P
Forstår du?
Svar #2
13. april 2008 af Bullemusen (Slettet)
Altså, jae, forstår det godt. Men når jeg nu f.eks. afsætter et punkt på lad os sige 60 grader, hvad skal jeg så bruge det til?
Svar #6
13. april 2008 af Oxon (Slettet)
Acceptér at størstedelen af det du lærer på gymnasiet ikke har en direkte anvendelse. Gymnasiet er en universitetsforberedende uddannelse, der introducerer dig til koncepter du vil arbejde med på den vidergående uddannelse. Således undgår professorerne at skulle introducere de studerende til en hel masse "abstrakte" idéer.
Enhedscirklen er et geometrisk koncept der opstår når man definerer et polært koordinatsystem.
http://en.wikipedia.org/wiki/Polar_coordinates
Enhedscirklen er et geometrisk koncept der opstår når man definerer et polært koordinatsystem.
http://en.wikipedia.org/wiki/Polar_coordinates
Skriv et svar til: Enhedscirklen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
