Matematik

tangenter og monotoniforhold

13. april 2008 af hollak (Slettet)
bestem monotoniforholdene : f(x)=x^4+2x^3 dvs. x^4+2x^3=0?

men hvordan bestemmer jeg en ligning for hver af de vandrette tangenter til grafen for f?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2008 af Isomorphician

f'(x) = 0 er vandret tangent

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Differentiere f(x). Løs f'(x)=0. Lav en fortegnslinje.

Svar #3
13. april 2008 af hollak (Slettet)

f'(x)=0 => x=-2 v x=0?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2008 af Isomorphician

find f(f'(x)=0)

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2008 af nåna (Slettet)

x=-3/2 v x=0?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2008 af nåna (Slettet)

det er fordi du først skal finde f' af 4x^3 + 6x^ 2 eller noget i den stil..?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2008 af nåna (Slettet)

kan man egentlig løse alle slags vha. It lommeregner?

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2008 af Isomorphician

For de x-værdier hvor f'(x) = 0, finder du f(x).
Altså f(-1,5) og f(0).

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2008 af nåna (Slettet)

* ligninger

Skriv et svar til: tangenter og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.