Matematik

Andengradsligninger.

14. april 2008 af 9200 (Slettet)
Hvordan løser jeg disse slags andengradsligninger, vha. diskriminant. Jeg er vant til at der er tre led, a b c, men her er der kun 2 led. Og også der hvor der står et andet tal end = 0

x^2-9=0

10x^2-20x^2=0

6x^2+8x= 2

2x^2= -8(x+1) --> hvordan løser man den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2008 af tomlyn (Slettet)

x^2-9=0 her er b=0

10x^2-20x^2=0 b=0, c=0 og den kan forkortes

6x^2+8x= 2 6x^2+8x-2=0

2x^2= -8(x+1) gang ind og sæt lig 0, så har du en helt regelret andengradsligning

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Vi har en andengradsligning på normalform: ax^2+bx+c=0.

I x^2-9=0 er a=1, b=0 og c=-9. Kan du se det?

I 10x^2-20x^2=0 dvs. -10x^2=0 er a=-10, b=0 og c=0.

I 6x^2+8x=2 dvs. 6x^2+8x-2=0 er a=6, b=8 og c=-2.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2008 af mathon

x^2-9=0
(x+3)(x-3) = 0


-30x^2=0



6x^2+8x = 2
6x^2+8x-2 = 0
3x^2+4x-1 = 0


2x^2 = -8(x+1)
2x^2 = -8x-8
2x^2 + 8x + 8 = 0

Svar #4
14. april 2008 af 9200 (Slettet)

I x^2-9=0 er a=1, b=0 og c=-9. Kan du se det? Ja, så når der ikke står noget er det 0?

I 10x^2-20x^2=0 dvs. -10x^2=0 er a=-10, b=0 og c=0. OK

I 6x^2+8x=2 dvs. 6x^2+8x-2=0 er a=6, b=8 og c=-2. Hvordan får du 6x^2+8x-2=0? hvorfor siger du -2=0

Ellers så forstår jeg egenligt. Tak




Svar #5
14. april 2008 af 9200 (Slettet)

hov, #4 var til #2

Svar #6
14. april 2008 af 9200 (Slettet)

#3 hvordan kan det være man kan lave dem så meget om, og til hvilket formål?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2008 af tomlyn (Slettet)

ja fordi 0 ganget med noget andet altid giver 0 og det skriver man ikke.

6x^2+8x-2=0 er a=6, b=8 og c=-2. -> når du starter med 6x^2+8x= 2 så trækker du 2 fra på begge sider, dermed er det hele lig 0, og så kan du finde d

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

#4.
6x^2 + 8x = 2

træk 2 fra på begge sider

6x^2 + 8x - 2 = 2 - 2

som kan reduceres til

6x^2 + 8x - 2 = 0

Her er a=6, b=8 og c=-2.

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2008 af tomlyn (Slettet)

#3

-10x^2=0

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. april 2008 af mathon

#9 ja naturligvis

-10x^2=0

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. april 2008 af tomlyn (Slettet)

idéen med at lave det sådan om er, at hvis du faktoriserer dit andengradspolynomie sådan (x+3)(x-3) så får du dine rødder givet, -3 og 3...

Svar #12
14. april 2008 af 9200 (Slettet)

Ahh.....okay tusind tak alle sammen. #11

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. april 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#7 "ja fordi 0 ganget med noget andet altid giver 0 og det skriver man ikke. " - haha :D

Skriv et svar til: Andengradsligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.