Matematik

Asymptoter

14. april 2008 af Christina_l (Slettet)
y = 20 * e^-0,01t

Undersøg y for t gående mod uendelig

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2008 af mathon

limes e^(-0,01*t) for t -> oo eller

limes (1/e^(0,01*t)) for t -> oo ???

Svar #2
14. april 2008 af Christina_l (Slettet)

Mange tak.. det er nok det første..

Hvad så når det er forskriften:

y = 4000/(200 + t)

og når det er:

y = 15 * e^-0,01t + 5

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2008 af mathon

for t -> oo er
limes e^(-0,01*t) = 0

hvoraf
for t -> oo er
limes 15 * e^(-0,01*t) + 5 = 15 * 0 + 5 = 5


for t -> oo er
limes 4000/(200 + t) = 4000/"oo" = 0

Skriv et svar til: Asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.