Matematik

Fordoblingstid m.m.

15. april 2008 af [email protected] (Slettet)
Jeg har fået stillet nedenstående opgave, og er rimelig på bar bund. Kan nogle forklare mig hvad jeg skal gøre?
--

Verdensproduktionen af zink kan for perioden 1900-1990 tilnærmelsesvis beskrives ved modellen
Y=be^{kt}, hvor y er verdensproduktionen af zink (målt i megaton), og t er antal år efter 1900.

I 1900 var verdensproduktionen af zink 0,40 megaton.
I 1990 var verdensproduktionen af zink 7,0 megaton.

a) Bestem tallene b og k .
b) Bestem fordoblingstiden for verdensproduktionen af zink ifølge modellen.
c) Kommentér modellen, når det oplyses, at verdensproduktionen af zink i 2000 var 8,0 megaton.

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2008 af mathon

y = b*e^(kt)

7,0 = b*e^(k*90)
0,40 = b...............ligningerne divideres

7,0/0,40 = e^(k*90)

17,5 = (e^90)^k

ln(17,5) = ln((e^90))*k = 90k

k = ln(17,5)/90





Skriv et svar til: Fordoblingstid m.m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.