Debat

Udlændinge på STX

17. april 2008 af 9200 (Slettet)
Jeg har tit undret mig over nogle af mine venner, der synes, at det er underligt, at en udlænding kan komme ind på et gymnasium!

Jeg synes generelt, at jeg har mødt folk og specielt folkeskolelærere, der mente, at udlændinge ikke hører til på et gymnasium. Her er der tale om udlændinge fra Mellemøsten.

Hvad mener I?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg mener ikke, at dette bør diskuteres, da det er et absurd emne/spørgsmål!
De lærere o.lign. der deler den form for holdning, har jeg ikke særlig meget tilovers for.

Læs følgende: http://politiken.dk/uddannelse/article495313.ece

Nyere undersøgelser viser faktisk, at tosprogede elever klarer sig betydelig bedre end etnisk danskere.

Kh Ajantha

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2008 af cepta (Slettet)

Jeg kan ikke tælle, hvor mange gange folk er kommet hen til mig og sagt: "i det mindste gider nogle af jer tage sig sammen".

Det er træls hele tiden at blive sat i bås. Det handler ikke om at folk ikke gider. Men man bliver set ned på fra alle vejne. Jeg kan fortælle, at det har været et enormt skridt for mig at komme på STX, fordi folk tvivlede på mig hele tiden.

Selv her på gymnasiet "sammenlignes" jeg med de etniske danskere, jeg føler mig ikke som en af dem. Når jeg får en god karakter, får jeg tit at vide, at jeg er bedre end mange af dem. Man skulle tro, at det ville være godt for mig, men tværtimod. Det får mig bare til at føle mig mere anderledes.

Så nej, det er ikke underligt at en udlænding kommer på et gymnasium. Eller det burde det ikke være.



Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Tjek besked!

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Nu ved jeg jo ikke hvad du mener med det, men jeg har intet imod det og det er ikke spor underligt.. Der hvor jeg færdes hver dag er der mange fra Tyskland og Frankring fx.. Det er hyggelige mennesker :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2008 af Bruger slettet (Slettet)

- Der blev skrevet; "Her er der tale om udlændinge fra Mellemøsten. "

Læs liiige før du besvarer, da dit svar ingen relevans har her!

Ajantha/

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2008 af Bruger slettet (Slettet)

#6

En måde at forsvare sig på!



Brugbart svar (0)

Svar #8
17. april 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. april 2008 af Bruger slettet (Slettet)

#8

En måde at forsvare sig på! (igen)

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. april 2008 af blackduck (Slettet)

#0

At mennesker, hvis de har gået i længere tid på et gymnasium, med sådanne holdninger intet har at gøre på et gymnasium. De har tydligvis overhovedet ikke opfattet noget som helst af den almene dannelse, der trods alt er selve hensigten med STX.

Det undrer mig lidt at du har mødt folkeskolelærere med den opfattelse. Den danske folkeskole er pænt rummelig, og derfor ville jeg da forvente, at de fleste folkeskolelærere ikke ville være af den opfattelse.

Gymnasiets dyder er selvfølgelig ikke tilknyttet en bestemt race, og da slet ikke en bestemt religion. Hvorfor skulle jøder/muslimer dog være uegnet til at gå på et dansk gymnasium?

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2008 af josemaria (Slettet)

#5 Behøves du at lyde så provokerende mod DanielPetersen? "Læs liiige"
-Sig det dog på en pænere måde i stedet for at gøre dig selv lidt til grin..

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. april 2008 af josemaria (Slettet)

#1 Dette er ikke et absurd emne; men et ret relevant et.. Dette er en debat, hvor alt kan diskuteres; og hvor man ikke bare kan udelukke ting i at blive diskuteret bare fordi man måske føler sig krænket.. (Hvilket jeg ikke kan se skulle være et problem med dette emne alligevel..)

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. april 2008 af Boggnasker2 (Slettet)

Dansk elev: "Lærer, Mustafa har lånt min blyant og ikke givet mig den tilbage. Det irriterende!"
Lærer: "Så gå over til ham, mens han er sammen med alle sine venner, og gør ham til grin, ved råbe af ham, og sige, at han skal give dig den tilbage."
Dansk elev: "Ok, så kan han få en lærestreg!"
Lærer: "Ja, for dem dernede fra, har simpelthen ikke lært, hvad ansvar betyder. Det er utroligt! Og især hans slags. De skal nok blive til noget, haha (sagt sarkastisk)"
Dansk elev, sammen med andre danske elever i gruppen: "haha"

Det var helt seriøst sådan scenen forløb, jeg sad ved samme bord, mens læreren snakkede...

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. april 2008 af blackduck (Slettet)

#12

Jeg mener denne diskussion er usaglig i og med at den er henvist til personer fra et bestemt geografisk sted på jorden. Man kunne måske nok diskutere om udlændinge med sprogvanskligheder osv. var egnet i det danske gymnasium, men jeg mener at diskussionen bliver irrelevant når den køre på en bestemt gruppe af mennesker. Hvorfor, giv mig blot én grund, skulle en fra Israel være mere uegnet til det danske gymnasie end en fra Bosnien eller Sydafrika?

Jeg mener også det er helt fint at kalde diskussionen absurd. En lov som forbød Israelere adgang til danske gymnasier ville jo være absurd. Vi har ingen sådanne love i nogen andre dele af samfundet, så det ville da være absurd hvis man lige netop i gymnasiet ville indfører forbud mod jøder, muslimer eller hvem det nu er henvendt mod. Det er jo et voldsomt specifikt sted at indfører en vanvittig diskursændring i dansk (vestlig?) politik henimod en retning som forbindes med de største menneskelige overgreb i verdenshistorien.

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. april 2008 af TanteOda (Slettet)

Hvis der er nogle der opfører sig racistiske på en skole, så er vejen op til rektors kontor ualmindelig kort!

Brugbart svar (0)

Svar #16
18. april 2008 af Mussy06 (Slettet)

Umiddelbart, synes jeg, dette emne virker interessant, men samtidig er det vel ikke noget, der kan konkluderes noget ud fra, eftersom holdninger er forskellige fra person til person.

Selv har jeg en anden etnisk baggrund, men jeg er født her i DK (ergo dansk statsborger). Jeg får de bedste karakterer i klassen, også er det så, at folk kommenterer med, at det underligt, at jeg, når jeg ikke er dansker får gode karakter, mens de får lavere og bla bla bla, hvilket kan få mig til at føle, jeg ikke passer ind.

Men til selve spørgsmålet, det er ikke udelukket, at mange med en anden etnisk baggrund ikke kan komme på gym. pga. (eksempelvis) mangel på sproglige færdigheder, men det er absurd at rende rundt og sige, at en udlænding ikke kan komme på gym. Mange af os udlændinge herinde fra er da et godt eksempel, og vi får endda gode karakterer!

#0 Kunne du ikke have misforstået det med udlændinge og folkeskolelærere? Det er jo lærerne, der skal sige for, og hvis man ikke er på et tilstrækkeligt niveau, så kan man heller ikke komme ind.

Brugbart svar (0)

Svar #17
18. april 2008 af cepta (Slettet)

# 16.

Jeg har oplevet lærere, der direkte har sagt til elever, at de pga. deres etniske baggrund ikke vil klare sig på et gymnasium.

Min veninde der virkelig arbejder hårdt i 10. klasse nu, fik i 9. klasse ikke lov til at tage på STX.

Det der irriterer mig nu er, at der i min nuværende klasse, går elever der er så dovne at de ikke laver lektier og får elendigt dårlige karakterer. Det er synd, at min veninde i den situation blev undervurderet.

Brugbart svar (0)

Svar #18
18. april 2008 af Pitzner* (Slettet)

#17 Hun kunne vel bare være taget til optagelsesprøven på STX, og bevise at hendes lærere tog fejl så :)

Brugbart svar (0)

Svar #19
18. april 2008 af Mussy06 (Slettet)

#18 Det er jo for sent nu. - medmindre hun gør efter 10. ;D


#17.
Jeg har også hørt lignende, men samtidig er jeg også udmærket klar over, at mange af de typer, som bliver "afvist" med begrundelsen, at de ikke er gode nok, de tager det som regel som racisme. - Hvilket det jo ikke er.

Desuden er folkeskolelærere da ret milde, at så burde man sende dem videre til optagelsesprøve. Men igen, det er altså svært at vurdere, når man ikke selv kender til det eller har set det.



Brugbart svar (0)

Svar #20
18. april 2008 af cepta (Slettet)

Jeg tror bestemt heller ikke, at det er rascistisk. Jeg tror også at det er de færreste lærere der lader deres "politiske" overbevisning gå ud over de udenlandske elever.

Det er måske bare noget der ligger et sted i hjernen, at man lige skal tjekke elever med indvandrerbaggrund en dobbelt gang. Derved bliver der fokuseret på elevernes mangler alt for meget desværre.

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.