Matematik
Andengradspolynomium ??
18. april 2008 af
delidolu (Slettet)
Håber i kan hjælpe med følgende?
Bestem rødderne i andengradspolynomiet F(x) = x^2-x-2 og faktoriser polynomiet.
Jeg regner med at jeg skal finde diskriminanten:
b^2-4*a*c
1^2-4*1*(-2)
Passer dette? jeg forstår nemlig ikke begreberne helt: "Bestem rødderne" og "Faktoriser polynomiet"
:)
Bestem rødderne i andengradspolynomiet F(x) = x^2-x-2 og faktoriser polynomiet.
Jeg regner med at jeg skal finde diskriminanten:
b^2-4*a*c
1^2-4*1*(-2)
Passer dette? jeg forstår nemlig ikke begreberne helt: "Bestem rødderne" og "Faktoriser polynomiet"
:)
Svar #1
18. april 2008 af mathon
f(x) = x^2-x-2
f(x) = (1)x^2+(-1)x+(-2)
a = (1)
b = (-1)
c = (-2)
d = b^2-4*a*c = ((-1))^2-4*(1)*(-2) = 1-(-8) = 1+8 = 9
sqr(d) = sqr(9) = sqr(3^2) = 3
rod1 = (-b-sqr(d))/(2a) = (-(-1)-3)/(2*(1)) = (1-3)/2) = (-2/2) = -1
rod2 = (-b+sqr(d))/(2a) = (-(-1)+3)/(2*(1)) = (1+3)/2) = (4/2) = 2
f(x) = x^2-x-2 = a(x-rod1)((x-rod2) = (1)(x-(-1))(x-2)
f(x) = x^2-x-2 = (x+1))*(x-2)
faktorisering betyder omskrivning til gangestørrelser
f(x) = (1)x^2+(-1)x+(-2)
a = (1)
b = (-1)
c = (-2)
d = b^2-4*a*c = ((-1))^2-4*(1)*(-2) = 1-(-8) = 1+8 = 9
sqr(d) = sqr(9) = sqr(3^2) = 3
rod1 = (-b-sqr(d))/(2a) = (-(-1)-3)/(2*(1)) = (1-3)/2) = (-2/2) = -1
rod2 = (-b+sqr(d))/(2a) = (-(-1)+3)/(2*(1)) = (1+3)/2) = (4/2) = 2
f(x) = x^2-x-2 = a(x-rod1)((x-rod2) = (1)(x-(-1))(x-2)
f(x) = x^2-x-2 = (x+1))*(x-2)
faktorisering betyder omskrivning til gangestørrelser
Skriv et svar til: Andengradspolynomium ??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
