Matematik

eksponentiel. hjælp!

18. april 2008 af ch100292 (Slettet)
hej. håber nogle af jer vil hjælpe, da jeg er gået helt i stå.

1. disse tal viser samlede antal containere, der er håndteret i perioden 1995-2000

år: 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000
antal containere i mio.: 145, 157, 175, 189, 209, 235

^dem der er nr. 1, passer sammen og dem som er nr. 2 passer sammen osv.

a) bestem en eksponentiel model for y som fuktion af x(brug regression på lom.reg.)
^: jeg har fået modellen til at være: y=1,74436*10^(-81) + 1,10043^x <- er dette rigtigt?

b) hvor mange procent er antallet af containere vokset om året? kan det passe at det er 100,43% om året. det lyder meget forkert.

c) hvor mange containere vil der iflg. modellen blive håndteret i 2008?

d) hvornår vil antallet af håndterede containere nå op på 750 mio. hvis denne udvikling fortsætter. (bruge solve på lommeregner)

håber der er nogle som vil hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal vel sætte 1995 til år nul?

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2008 af dnadan (Slettet)

a) såfremt der er en eksponentieludvikling, brug da regression på lommeregneren. (sæt år 1995 til år 0)

b) kig her på den fundne a-værdi, den er over 1, og tænk nu på rente formlen, så vil du se, at a=1+r, isoler r.

c) f(2008), såfremt du har sat funktionen til at begynde i år 0, hvilket ikke giver mening. (benyt dit her i stedet f(2008-1995)=..)

d)750=f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2008 af Sherwood (Slettet)

a) Ja, det er rigtigt.

b)(1,10043-1)*100=10,043% !

Har du brug for mere hjælp?

Svar #4
18. april 2008 af ch100292 (Slettet)

hvorfor skal jeg sætte år 1995 til 0?

#3 tak. hvis du gider at hjælpe mig med c og d - vill jeg være meget glad.

Svar #5
19. april 2008 af ch100292 (Slettet)

nogel som vil hjælpe ?
opgave c og d, forstår jeg ikke helt.

Svar #6
19. april 2008 af ch100292 (Slettet)

please, hjælp! :D

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2008 af ibibib (Slettet)

#4 Det står vel i opgaven.

Svar #8
20. april 2008 af ch100292 (Slettet)

jeg forstår stadig ikke opgave c og d !
nogle som vil forklare det grundigt?

Skriv et svar til: eksponentiel. hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.