Matematik
Hjælp :( regneudtryk ..
19. april 2008 af
delidolu (Slettet)
Hej allesammen , håber i kan hjælpe :
- trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilværmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5 km.
a) opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm?
Halveringshøjden er det samme, som halveringskonstanten, som er lig med
T½ = log(0.5)/log(a)
altså er
5km =log(0.5)/log(a) <=> a = 0.87 --> (hvordAN kommer man her frem til at a=0.87 .. mellemregningen altså :s)
og da det er eksponentiel funktion, som skrives på formlen f(x)=a^x, har du forskriften P(h) = 0.87^h --> og er det her mit regne udtryk ???
trykket ved jordoverfladen er 1 atm... ---> hvorfor gør man sket ikke brug af den ...
er vildt forvirret og vil bare forstå det .. håber i kan hjælpe ?
- trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilværmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5 km.
a) opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm?
Halveringshøjden er det samme, som halveringskonstanten, som er lig med
T½ = log(0.5)/log(a)
altså er
5km =log(0.5)/log(a) <=> a = 0.87 --> (hvordAN kommer man her frem til at a=0.87 .. mellemregningen altså :s)
og da det er eksponentiel funktion, som skrives på formlen f(x)=a^x, har du forskriften P(h) = 0.87^h --> og er det her mit regne udtryk ???
trykket ved jordoverfladen er 1 atm... ---> hvorfor gør man sket ikke brug af den ...
er vildt forvirret og vil bare forstå det .. håber i kan hjælpe ?
Svar #1
19. april 2008 af Isomorphician
5 = log(0,5)/log(a)
log(a)*5 = log(0,5)
log(a) = log(0,5)/5
a = 10^(log(0,5)/5)
log(a)*5 = log(0,5)
log(a) = log(0,5)/5
a = 10^(log(0,5)/5)
Svar #2
19. april 2008 af Isomorphician
"trykket ved jordoverfladen = 1 atm"
...hvad er h ved jordoverfladen? Og hvad siger det om b i y = b*a^x?
...hvad er h ved jordoverfladen? Og hvad siger det om b i y = b*a^x?
Svar #4
19. april 2008 af Pitzner* (Slettet)
#3 Din regneforskrift får du ved at indsætte den fundne værdi for a i forskriften for en eksponential funktion, altså i forskriften: P(h)=b*a^h
Værdien for b finder du ved at kigge på informationen om, at trykket ved jordoverfladen er 1 atm.
Værdien for b finder du ved at kigge på informationen om, at trykket ved jordoverfladen er 1 atm.
Skriv et svar til: Hjælp :( regneudtryk ..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
