Matematik

Eksponentialfunktioner

20. april 2008 af isabella12 (Slettet)
Hej
er der nogen der kan hjælpe med følgende opgave.
Det er uden hjælpemidler.

En eksponentialfunktion f har halveringskonstanten 7 og den går igennem punktet
(2 ; 5,1).

Bestem f(9).
Bestem f(23).
Bestem f(-5).

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af Isomorphician

kig på hvor langt der er mellem punktet (2, 5,1) og de værdier du skal finde

Svar #2
20. april 2008 af isabella12 (Slettet)

det forstod j ikke helt.
Hvad mener du med hvor langt der er

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af Clarabp (Slettet)


Du indsætter havleringskonstanten i:
(halveringskonstanten) T 1/2 = log 1/2 / log a
her finder du a
en eksponentiel funktion har ligningen: y = b * a ^ x
du kender a og to punkter, herved finder du b
således har du bestemt dens funktion og du kan nu indsætte x-værdierne..

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2008 af Isomorphician

#3
Det er uden hjælpemidler.

#2
Du får oplyst at halveringskonstanten er 7. Dermed halveres din funktionsværdi hver gang x øges med 7.
Du har:
f(2) (2, 5,1)
f(9) (9-2 = 7...)
f(23) (23-9 = 14 = 7*2...)
f(-5) (-5-2 = -7...)

Svar #5
20. april 2008 af isabella12 (Slettet)

er a=0.9057?

så kender jeg a og vha. punkterne finder jeg b.
Så har jeg så fundet forskriften, skal jeg så bare sætte
fx f(9)=forskriften





Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.