Fransk

HJÆLP billedanalyse på fransk?

20. april 2008 af S.Fischer (Slettet)
hej alle.

Er der en af jer, som ved hvordan man laver en billedanalyse på fransk?

Brugbart svar (2)

Svar #1
20. april 2008 af o1-studie (Slettet)

Jeg sender lige noget, som jeg gik ud fra, da jeg skulle skrive en fransk-aflevering om et billede :)

Brugbart svar (4)

Svar #2
20. april 2008 af o1-studie (Slettet)

Pour parler d'une image

Quelle sorte d’image? Hvilken slags billede?

Une photo et fotografi
Un dessin en tegning
Un tableau et maleri
Une publicité en reklame
Un dessin humoristique en vittighedstegning

Qu’est-ce qui se passe? Hvad foregår der?

Sur le tableau on voit …. På maleriet ses …
La publicité montre… Reklamen viser…
L’action f handlingen
Le thème temaet, emnet
Il s’agit de … Det handler om …

A quel moment se passé-t-il? Hvornår foregår det?

Aujourd’hui i dag
Autrefois før i tiden, i gamle dage
Au 20ième siècle i det 20. århundrede
Il y a dix ans for 10 år siden
Pendant la guerre under krigen

Comment sont les personnages? Hvordan ser personerne ud?

Le personnage principal m hovedpersonen
Il a l’air de.. han ser ud som
Il se comporte comme (avec) han opfører sig som (over for)
Il est montré comme han vises som
Les rapport entre les personnages
les relations entre les personnages forholdet mellem personerne

Quels moyens? Hvilke virkemidler?

La composition opbygningen
Le contraste kontrasten
La couleur farven
Le symbole symbolet
La lumière lyset

La conclusion konklusionen

Quel est le message? Hvad er budskabet?
Quelle est l’intension de l’artiste? Hvad er kunstnerens hensigt?

Håber, at det er behjælpeligt :)

Brugbart svar (1)

Svar #3
21. april 2008 af Pierre (Slettet)

Fagside fransk / Beskrivelse af et billede

Amitiés
Pierre

Brugbart svar (3)

Svar #4
27. april 2008 af aaustin (Slettet)

La description, l’analyse et l’interprétation d’une image


1. La description

Donne une description objective de tout ce que tu vois sur l’image.

o en haut = øverst
o en bas = nederst
o à droite = til højre
o à gauche = til venstre
o au milieu = i midten
o au premier plan = i forgrunden
o en arrière plan = i baggrunden


2. L’analyse

Parle de la composition de l’image.

o les lignes (f.) : diagonales, verticales, horizontales, angulaires, rondes
o le rythme, le mouvement, le geste (kropsbevægelse), le calme
o les couleurs (f.), la lumière, le sombre
o les contrastes (m.) : durs, doux
o les contours (m.) (omrids) : distincts, indistincts, vagues (svage).
o la perspective : normale, plongée (fugleperspektiv), contre-plongée (frøperspektiv)

Est-ce une reproduction de la réalité ? Est-ce réaliste, non-réaliste, surréaliste ?


3. L’interprétation

Quel est le titre de l’image ?

Quelles sont les associations que te donne l’image ?
(pensées (f.), sentiments (m.), idées (f.))

Le(s) thème(s)

La conclusion

Skriv et svar til: HJÆLP billedanalyse på fransk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.