Matematik

Eksponen. (hjælp)

20. april 2008 af isabella12 (Slettet)
Hej

Jeg har før spurgt om dette, men jeg forstod det ikke helt.

OPGAVEN ER UDEN HJÆLPEMIDLER

En eksponentialfunktion f har halveringskonstanten 7 og den går igennem punktet
(2 ; 5,1).

Bestem f(9).
Bestem f(23).
Bestem f(-5).

jeg vil gerne have korte forklaringer ved siden af

Håber i kan hjælpe.
Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af josemaria (Slettet)

Eksponentiel funktion:
y=b*a^x
1) Isoler a i haveringsformlen.
7=log(0.5)/log(a)

2) når du har fundet a, isolerer du b:
y=b*a^x<=> y/a^x=b
Indsæt nu dit punkt i stedet for x og y og der har du din forskrift.

Svar #2
20. april 2008 af isabella12 (Slettet)

hmm, men opgaven er altså uden hjælpemidler

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af josemaria (Slettet)

Dette kan du osse klare uden hjælpemidler..

Svar #4
20. april 2008 af isabella12 (Slettet)

FX "7=log(0.5)/log(a)"

det med log kan j i hvert fald ikke klare uden hjælpemidler

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2008 af josemaria (Slettet)

Det kan godt være du ikke kan, men det bør du.
Frem med formelsamlingen.

Svar #6
20. april 2008 af isabella12 (Slettet)

hehe ok..

det må j nok hellere gøre:)

Mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2008 af Isomorphician

Du får oplyst at halveringskonstanten er 7. Dermed halveres din funktionsværdi hver gang x øges med 7.
Du har:
f(2) (2, 5,1)
f(9) (9-2 = 7...)
f(23) (23-9 = 14 = 7*2...)
f(-5) (-5-2 = -7...)

Skriv et svar til: Eksponen. (hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.