Matematik

træklods

21. april 2008 af Nineb (Slettet)
Hej, nogen der kan hjælpe mig lidt igang med den her opg:

En træklods skal være lige så høj som den er bred, men 4 gange så lang som den er bred

c) indfør passende betegnelser, og opskriv en formel for klodsens overfladeareal

d) Man ønsker at klodsen skal have et rumfang på 32 cm3. Bestem klodsens mål for at opfylde dette

c) et bud ville være: 4*x*x^2, men synes jeg mangler udtrykket: 4 gange så lang som den er bred

e) solver udtrykket og sætter det lig 32 og finder x

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

c) Det har du da defineret ved 4x?
d) Yeps.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

(x^2*2) + (4x^2*4) = overfladeareal

Svar #3
21. april 2008 af Nineb (Slettet)

nårhja, kan det passe at det så er 4*x*x^2?

så giver spørgsmål d) x=2

Svar #4
21. april 2008 af Nineb (Slettet)

okay, kan godt følge det nu.

takker, og det skal jeg så sætte lig 32


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Misforstod dit spørgsmål c. Mit svar nr. 2 er en formel for overfladearealet ^^

Rumfang:
32 = 4x*x^2

Svar #6
21. april 2008 af Nineb (Slettet)

okay, lidt forvirret nu. Det er 4*x*x^2 som er overfladearealet i spørgsmål c

dette sættes så lig 32 i spørgsmål d

enig?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Nej, overfladearealet og rumfanget er ikke det samme. Overfladearealet er det samlede areal på alle sider, mens rumfanget er den mængde, boksen kan indeholde.

Spørgsmål c beder du om overfladeareal.
Spørgsmål d skal man finde siderne for rumfanget 32. Derfor opstiller man en formel for rumfang først og sætter det lig 32.

Skriv et svar til: træklods

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.