Matematik

hjælp til ligninger-lommeregner

08. september 2004 af evakorman (Slettet)
Jeg skal aflevere disse opgaver i mat.

Jeg har regnet det jeg kunne, men jeg vil gerne have det tjekket efter og bede om hjælp til de stykker som evt må være forkerte.


OPG. 1 LØS LIGNINGERNE

a. 4(2-6x9-5=2-5x x = 0,053

b. 3x+=2(x-3) x = -13



OPG. 2 UDREGN VED HJÆLP AF LOMMEREGNER


a. 2,3*(4,1-3)+17/8,1-3+2,7 = 6,53

b. (4,8-2,7/2)^3 = 1,16

c. 3kvadratrod 4,8-2,7/3^4+87/3,4^5+1
= 0,21

d. 4kvadratrod 4*(3,4+17)-3,7 = 2,97

Jeg er ikke vant til at skrive stykker ned på computeren så det er måske lidt kryptisk...spørg løs, så skal jeg prøve at forklare mig.

Tak



Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2004 af erdos (Slettet)

Ad 1) skriv dem ordentligt op. Det giver ingen mening, det der står!

Ad 2) Brug flere paranteser! Hvis jeg regner a, som jeg opfatter den, får jeg fx 4,328...

Svar #2
08. september 2004 af evakorman (Slettet)

Hvad med ligningerne...står de også sært?

Jeg prøver at skrive første stykke af dem der skal regnes på lommeregneren med skriftsprog.
(2,3 gange (4,1-3)+17) divideret med (8,1-3)+2,7

så er der sat ekstra parantes, er det rigtigt nu i forhold til mit resulat på 6,53?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2004 af erdos (Slettet)

Det får jeg ikke...

Svar #4
08. september 2004 af evakorman (Slettet)

kan du evt skrive hvorledes du taster det ind?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2004 af erdos (Slettet)

Jeg kan ærligt talt ikke se, hvordan det her skal gavne dig! Du skal bare huske på hierarkiet! Der divideres og ganges altid før der trækkes fra ellers lægges til.

fx er 3x+y ikke det samme som 3(x+y)

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

prøv at skriv det op igen... spar ikke på paranteserne så længe de er sat rigtigt... f.eks er det stadig uklart for mig om 2,3*(4,1-3)+17 skal divideres med (8,1-3)+2,7 eller måske bare (8,1-3)...

Svar #7
08. september 2004 af evakorman (Slettet)

det skal bare divideres med (8,1-3) slutresultatet skal så + med 2,7

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

så skriv f.eks:
((2,3*(4,1-3)+17)/(8,1-3))+2,7 = 6,53

... hvis du vil have nogle svar på resten burde du nok sætte det op på lidt samme måde... overskueligt...med paranteser... hvis der er for mange intetsigende kan de jo altid bare fjernes,...

ser lige på den der...

Svar #9
08. september 2004 af evakorman (Slettet)

Mine opgaver går ud på at jeg skal finde ud af hvor der skal sættes ekstra paranteser ind.

a. (2,3*(4,1-3)+17
som så skal divideres med (8,1-3)
og så skal der + med 2,7
...og det skulle så forhåbenligt give
6,53

b. ((4,8-2,7)
som så skal divideres med 2 og afsluttes med )
som så skal sættes i 3.(tredje)
...og det skulle så give
1,16

c.denne her skriver jeg som den står i mine papir...dog med de paranteser jeg selv har indsat.

parantes start kvadratrod 3 parantes start 4,8-2,7 parantes slut parantes slut
Det skal så divideres med 3 i 4.(fjerde)
Det skal så plusses med 87
der skal divideres med paranes start 3,4 i 5.(femte) plus 1 parantes slut

det skulle gerne give
0,21

Og sidst men ikke mindst
d. parantes start kvardratrod 4
som så skal ganges med 4 parantes start 3,4 plus 17 parantes slu - 3,7 parantes slut

og det skulle blive
2,97

Kan I evt hvis I på nogen mulig måde forstår min måde at opsætte disse stykker på fortælle mig en mere enkel måde at skrive disse stykker på? Feks ved jeg ikke hvordan jeg på mit tastaur skal skrive ex kvadratrod 4.

Jeg er virkelig ikke stærk i min matematik, så jeg vil bare lige sige tak for Jeres tålmodighed.

Svar #10
08. september 2004 af evakorman (Slettet)

#8 tak fordi du gider bruge tid på det. Er mine ligninger rigtigte?

Og tak for dit eks. på hvordan jeg skal skrive sykkerne op...det hjalp mig en del.

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... hey hvad er det du skal egentlig? bare regne det ud?

så er det vel rigtig nok... måske... fik ihvertfald det samme lige før... men... det var...

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

((2,3*(4,1-3)+17)/(8,1-3))+ 2,7 =
((2,3*1,1+17)/5,1)+ 2,7 =
((2,53+17)/5,1)+ 2,7 =
(19,53/5,1)+ 2,7 =
0,49+2,7
... det ka da ikke blive 6,53... du må ha noget parantesfejl...

Svar #13
08. september 2004 af evakorman (Slettet)

Det giver 6,53 på min lommeregner...

Måske bliver det hele lidt misforstået...
I den allerførste tekst i dette indslag
er der 2 overskrifter, den første er

LØS LIGNINGERNE

den anden er

UDREGN VED HJÆLP AF LOMMEREGNEREN

Dem der skal regnes på lommeregneren er ikke ligninger. Det er en opstilling, der skal lære mig at sætte paranteserne rigtigt. Og det er min kæmpe fejl ikke at have gjort klart opmærksom på det. Beklager rigtig meget. Giver det mere mening nu?

Svar #14
08. september 2004 af evakorman (Slettet)

(2,3*(4,1-3)+17)/(8,1-3)+2,7

Giver det ikke 6,53 hvis det tastes på lommeregneren præcist som det står på skærmen?

Brugbart svar (0)

Svar #15
08. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

b. ((4,8-2,7)/2)^3

og det får jeg osse til 1,16 ... men det var ikke skrevet rigtigt op...


c. den her 3.kvadratrod du snakker om hedder kubikrod... eller bare den tredie rod... KVADRATROD er netop den 2. rod så det med den tredie kvadratrod er noget bøvl...

er det forstået rigtigt at du har 2 forskellige brøker der bliver plusset sammen... Som jeg har forstået det burde det være...

( 3.rod.af(4,8-2,7) /(3 ^4) ) +
( 87/(3,4^5+1) )

... jeg får noget i nærheden af, ikke precis det samme men jeg var heller ikke helt nøjagtig...

4kvadratrod 4*(3,4+17)-3,7 = 2,97
kvardr(4)* 4(3,4+17)-3,7

... hmm... ved ikke om jeg forstår det rigtigt... men eh jeg får.. 159,5... jeg sidder osse og laver det på puter så det ka hurtigt blive noget rod jo...

det er ret individuelt hvordan man vælger at skrive det men sørg for at det er kort, beskrivende og utvetydigt...


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

jo det gør... sorry... sad ikke med en ti... så... undskyld

Svar #17
08. september 2004 af evakorman (Slettet)

Jeg har sendt dig en besked på din mail, fordi det er lidt svært at kommunikere på skrift, når det omhandler matematik...altså for mig.

Altså jeg tror nok, at jeg har sendt en besked...via rubrikken hvor der står kontakt.

Det er ang om jeg må ringe til dig og fortælle dig hvorledes stykkerne skal stilles op...

Svar #18
08. september 2004 af evakorman (Slettet)

Er det fordi du sidder med den der MEGET store regnemaskine, som både kan lave graffer, spille black jack og brygge kaffe?

Svar #19
08. september 2004 af evakorman (Slettet)

Jeg bliver nødt til at smutte nu. Jeg går på igen enten senere idag eller imorgen. Skal handle ind og lave mad til mig og min datter.

Jeg skal først aflevere om nogle dage, så jeg håber jeg får tjekket mine stykker igennem inden.

Tak endnu engang...

måske jeg skulle have nævnt at det er matematik c niveau... nemt for nogen, kæmpe kryptisk for mig, men man skal jo starte et sted.

Skriv et svar til: hjælp til ligninger-lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.