Matematik

fordoblingskonstant

22. april 2008 af Djernis (Slettet)
jeg har spørgsmålet her:

Fordoblingskonstanten var for et land 6, 12 år - hvilken årlig vækst svarer dette til?

^^ jeg har ingen idé om hvor jeg skal starte?
Er der nogen som kan hjælpe.
Hilsen Djernis

Svar #1
22. april 2008 af Djernis (Slettet)

Jeg forstår btw ikke en gang spørgsmålet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2008 af Sherwood (Slettet)

T2=ln(2)/ln(a)

Kan du huske, hvad a er? ;-)

Svar #3
22. april 2008 af Djernis (Slettet)

så langt er jeg også nået, men jeg forstår ikke at komme videre.
kan det passe at man må sige

T2 = ln(2) / ln(a) = 12 år

og så:

T2 = ln(2) / 12 = ln(a) ????

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2008 af Sherwood (Slettet)

6,12 år, ikke?

T2=ln(2)/ln(a)

6,12=ln(2)/ln(a)
<=>
ln(a)=ln(2)/6,12
<=>
a=e^(ln(2)/6,12)

Svar #5
22. april 2008 af Djernis (Slettet)

nej, ikke 6,12 år ..
sådan der står spørgsmålet.

og der er mellemrum mellem det.

Fordoblingskonstanten var for et land 6, 12 år - hvilken årlig vækst svarer dette til?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg tror du skal regne med, at det betyder 6,12 år. Ellers giver det ingen mening. Det gør det nu alligevel ikke. Hvilken vækst er der tale om? Befolkningsvækst? Står der overhovedet ikke mere?

Svar #7
22. april 2008 af Djernis (Slettet)

nej, der står ikke mere ..
men de foregående opgaver er omkring BNP i Kina og Danmark.
Men ellers er der ikke flere informationer - det er derfor jeg
spørger, ellers pleer jeg som regel at være god nok til det.
Men det undre mig bare at der ikke står mere ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Så er opgaven meget dårligt formuleret. Heri må jeg give dig ret. Selv ville jeg løse den som ovenstående og så skrive en lille kommentar.

Svar #9
22. april 2008 af Djernis (Slettet)

okay, dvs. at

a = e^(ln(2)/6,12) = 1,12
<=>
a = 1,12
landet årlige vækst er 1,12 %

er det så svar nok, tror du ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2008 af Sherwood (Slettet)

a=1,12

(1,12-1)*100=12%

Så er det nok. :-)

Svar #11
22. april 2008 af Djernis (Slettet)

okay, taks !!!
Så kan ham den onde matematiklære prøve det :D

Skriv et svar til: fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.