Matematik
REDUCERING, hjæælp
23. april 2008 af
Castlerock (Slettet)
Hej.
Jeg er en nød til matematik, så ville lige høre om der er nogen der kan hjælpe mig med følgende når man skal "gøre det i hovedet" - altså uden hjælpemidler:
1: Reducer: xy+x^2/xy
2: En funktion f er bestemt ved f(x) = x^3+2x+8
Bestem f'(1) og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))
Håber VIRKELIG der er nogen der kan hjælpe mig. PLEASE!
Jeg er en nød til matematik, så ville lige høre om der er nogen der kan hjælpe mig med følgende når man skal "gøre det i hovedet" - altså uden hjælpemidler:
1: Reducer: xy+x^2/xy
2: En funktion f er bestemt ved f(x) = x^3+2x+8
Bestem f'(1) og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))
Håber VIRKELIG der er nogen der kan hjælpe mig. PLEASE!
Svar #1
23. april 2008 af Esbenps
Den første er let. Du dividerer bare med x:

I den anden skal du første differentiere funktionen og så skal du sætte x = 1; det giver dig f'(1). Herefter benytter du formlen for tangenten:
(x-x_0)+f(x_0)$)
,
hvor x_0 er den x-værdi, hvori du vil bestemme tangenten.
I den anden skal du første differentiere funktionen og så skal du sætte x = 1; det giver dig f'(1). Herefter benytter du formlen for tangenten:
hvor x_0 er den x-værdi, hvori du vil bestemme tangenten.
Svar #2
23. april 2008 af peberdelfinen (Slettet)
Jeg tror #0 i opgave 1 mener (xy+x^2)/xy da jeg selv har siddet med samme opgave.
her faktoriseres tælleren ved at x sættes uden for en parentes. herefter skulle det være til at se hvad der går ud med hinanden.
her faktoriseres tælleren ved at x sættes uden for en parentes. herefter skulle det være til at se hvad der går ud med hinanden.
Skriv et svar til: REDUCERING, hjæælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
