Matematik
Keglesnit
08. september 2004 af
smount (Slettet)
Hejsa - jeg har en opgave om keglesnit for og jeg er ved at gro godt og grundigt fast i mine egne udregninger - derfor vil jeg håbe jeg kan få noget hjælp.
Opgavens ordlyd:
En linie l har normalvektoren:
(2)
(3)
og går igennem punktet P0(nul)= (4;-1).
En anden linie m går gennem punktet P1= (9;-2) og står vinkelret på linien l.
a) Angiv ligningerne for de to rette linier l og m.
b) Bestem afstanden fra punktet (0,0) til begge linier.
Ja, så er jeg så begyndt at løse dem.
a)
l = 2(x-4)+ 3(y+1)
Linien l = y = -0,67x + 1,67
og
m = 2(x-9)+ 3(y+2)
Linien m = y = -0,67x + 4
Det er vel svaret på spørgsmål a - men jeg er meget i tvivl om ligningen for m er korrekt!
b)
I denne opgave har jeg lidt flere problemer - og strander med formlen:
|Pl| = dist(P,l)
dist(P,l) = |ax + by + c|
--------------
/------------
\\/ a^2 + b^2
-------------------------------------------
Ja, her går jeg så helt i stå - jeg håber der er en derude der kan give mig et hint så jeg kan komme videre - og evt tjekke om opgave a er rigtig...
på forhånd tak
Opgavens ordlyd:
En linie l har normalvektoren:
(2)
(3)
og går igennem punktet P0(nul)= (4;-1).
En anden linie m går gennem punktet P1= (9;-2) og står vinkelret på linien l.
a) Angiv ligningerne for de to rette linier l og m.
b) Bestem afstanden fra punktet (0,0) til begge linier.
Ja, så er jeg så begyndt at løse dem.
a)
l = 2(x-4)+ 3(y+1)
Linien l = y = -0,67x + 1,67
og
m = 2(x-9)+ 3(y+2)
Linien m = y = -0,67x + 4
Det er vel svaret på spørgsmål a - men jeg er meget i tvivl om ligningen for m er korrekt!
b)
I denne opgave har jeg lidt flere problemer - og strander med formlen:
|Pl| = dist(P,l)
dist(P,l) = |ax + by + c|
--------------
/------------
\\/ a^2 + b^2
-------------------------------------------
Ja, her går jeg så helt i stå - jeg håber der er en derude der kan give mig et hint så jeg kan komme videre - og evt tjekke om opgave a er rigtig...
på forhånd tak
Svar #1
08. september 2004 af smount (Slettet)
den sidste formel er blevet lidt, for ikke at sige meget mærkelig...
men jeg kan ikke lige skrive den bedre ind med tal - så jeg vil da selfølgelig prøve at forklare den - ønsk mig held og lykke.. ;-)
dist(P,l) = |ax + by + c| divideret med kvadratroden af (a^2 + b^2)
men jeg kan ikke lige skrive den bedre ind med tal - så jeg vil da selfølgelig prøve at forklare den - ønsk mig held og lykke.. ;-)
dist(P,l) = |ax + by + c| divideret med kvadratroden af (a^2 + b^2)
Skriv et svar til: Keglesnit
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
