Matematik
Richtertal
23. april 2008 af
Hey1990 (Slettet)
Styrken af et jordskælv kan angives ved det såkaldte Richtertal. Sammenhængen mellem den energimængde E (målt i joule), et jordskælv frigiver, og Richtertallet m er givet ved følgende formel
log E = 2,4m - 1,2.
a) Bestem den energimængde et jordskælv med Richtertallet 6,5 frigiver, og bestem Richtertallet for et jordskælv, der frigiver en energimængde på 8,0 * 10^13 joule.
I en model for antallet af jordskælv i det sydlige Californien kan sammenhængen mellem Richtertallet m og det gennemsnitlige årlige antal jordskælv y med mindst dette Richtertal angives ved følgende formel
y = 1,4 * 10^5 * 0,1288^m.
b) Bestem det gennemsnitlige antal årlige jordskælv i det sydlige Californien med Richtertal mindst 4,5. Bestem det Richtertal, der svarer til et gennemsnitligt antal årlige jordskælv på 10 med mindst dette Richtertal.
c) Opstil en ligning, der angiver sammenhængen mellem E og y.
Jeg vil gerne bede om hjælp til a2), b2) og c).
log E = 2,4m - 1,2.
a) Bestem den energimængde et jordskælv med Richtertallet 6,5 frigiver, og bestem Richtertallet for et jordskælv, der frigiver en energimængde på 8,0 * 10^13 joule.
I en model for antallet af jordskælv i det sydlige Californien kan sammenhængen mellem Richtertallet m og det gennemsnitlige årlige antal jordskælv y med mindst dette Richtertal angives ved følgende formel
y = 1,4 * 10^5 * 0,1288^m.
b) Bestem det gennemsnitlige antal årlige jordskælv i det sydlige Californien med Richtertal mindst 4,5. Bestem det Richtertal, der svarer til et gennemsnitligt antal årlige jordskælv på 10 med mindst dette Richtertal.
c) Opstil en ligning, der angiver sammenhængen mellem E og y.
Jeg vil gerne bede om hjælp til a2), b2) og c).
Svar #1
23. april 2008 af dnadan (Slettet)
Prøv at søge i forummet, denne opgave har været oppe mange gange.
Svar #2
23. april 2008 af Hey1990 (Slettet)
Jeg fandt kun a1) i forummet. Er endnu i tvivl om b2) og c)
Svar #3
24. april 2008 af --Sille (Slettet)
Hej, jeg er selv i gang med denne, har du fundet løsningen?
Skriv et svar til: Richtertal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
