Matematik
Tangentligning
23. april 2008 af
Hilda2 (Slettet)
Bestem en ligning for hver af de vandrette tangenter til grafen for funktionen med forskriften:
f(x)=1/3x^3-2x^2+3x+8
Hvordan skal man løse denne, når det er en prøve uden hjælpemidler?
f(x)=1/3x^3-2x^2+3x+8
Hvordan skal man løse denne, når det er en prøve uden hjælpemidler?
Svar #1
23. april 2008 af dnadan (Slettet)
Hvad er hældningen for en vandrettangent?
Hvad siger f'(x) om grafens forløb?
Ud fra dette kan du måske få dig en idé :)
Hvad siger f'(x) om grafens forløb?
Ud fra dette kan du måske få dig en idé :)
Svar #2
23. april 2008 af Hilda2 (Slettet)
Jeg ved at f'(x) er positiv og derfor vender den benene op af. Og hældningen er vel 0 så, men kan ikke se hvordan man løser det?
Svar #3
23. april 2008 af dnadan (Slettet)
f'(x)=0
indsæt de funde x-værdier i f(x), hvorefter du har en y-koordinat. Overvej nu, hvordan funktionen for en vandret funktion ser ud.
Herefter har du lavet opgaven :)
indsæt de funde x-værdier i f(x), hvorefter du har en y-koordinat. Overvej nu, hvordan funktionen for en vandret funktion ser ud.
Herefter har du lavet opgaven :)
Skriv et svar til: Tangentligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
