Matematik
Grænseværdi
08. september 2004 af
FW1 (Slettet)
Hej
Jeg har to lidt lange opgaver der lyder følgende... Jeg forstår ikke hvad det går ud på(hvad de mener) :/ >>
OPG1:
Lad f betegne en funktion, hvis definitionsmængde omfatter en udprikket omegn om 2. Formuler en definition på, at
f(x) ikke konvergerer mod 3 for x gående mod 2. Giv dernæst en definition på, at f(x)
ikke er konvergent for x gående mod 2.
OPG2:
Vis, at når f(x) går mod 0 for x gående mod x0, og g(x) er begrænset i en udprikket omegn ω0' om x0, så går f(x)g(x) mod 0 for x gående mod x0.(Som indledning til beviset kan man bemærke , at der findes en positiv konstant k, så der gælder:
∀ x ∈ ω0': abs(g(x))
Som sagt er jeg ganske lost i disse opgaver... en starthjælp ville være rart...
Jeg har to lidt lange opgaver der lyder følgende... Jeg forstår ikke hvad det går ud på(hvad de mener) :/ >>
OPG1:
Lad f betegne en funktion, hvis definitionsmængde omfatter en udprikket omegn om 2. Formuler en definition på, at
f(x) ikke konvergerer mod 3 for x gående mod 2. Giv dernæst en definition på, at f(x)
ikke er konvergent for x gående mod 2.
OPG2:
Vis, at når f(x) går mod 0 for x gående mod x0, og g(x) er begrænset i en udprikket omegn ω0' om x0, så går f(x)g(x) mod 0 for x gående mod x0.(Som indledning til beviset kan man bemærke , at der findes en positiv konstant k, så der gælder:
∀ x ∈ ω0': abs(g(x))
Som sagt er jeg ganske lost i disse opgaver... en starthjælp ville være rart...
Svar #1
08. september 2004 af FW1 (Slettet)
hmmm...
∀ skulle have været tegnet for "for alle"
∈= er element i
ω= græske omega
∀ skulle have været tegnet for "for alle"
∈= er element i
ω= græske omega
Skriv et svar til: Grænseværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
