Matematik

andengradspolynomier

24. april 2008 af Rasmus1337 (Slettet)
Hey, er lidt lost her

nogen der kan forklare hvordan man løser

a*x^2+b*x+c = o, hvor a ikke er 0?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af Kedeligeged (Slettet)

Diskriminantformlen.

d = b^2-4ac

Hvis d > 0 er der to løsninger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2008 af badooo (Slettet)

....som findes ved:
(-b+sqrt(d))/(2a)
og
(-b-sqrt(d))/(2a)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Se: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=504352

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2008 af mathon

a*x^2 + b*x + c = 0......ganges på begge sider med 4a

4a^2*x^2 + 4ab*x + 4ac = 0
(2a*x)^2 + 2*(2ax)*b + 4ac = 0
(2ax+b)^2 - b^2 + 4ac = 0
(2ax+b)^2 = b^2-4ac
2ax+b = +-sqrt(b^2-4ac)
2ax = -b+-sqrt(b^2-4ac)

x = [-b+-sqrt(b^2-4ac)]/(2a)

Skriv et svar til: andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.