Matematik

Andengradsfunktioner

08. september 2004 af Windcape (Slettet)
hey

ud fra funktionsligningen

f(x) = ax^2 + bx + c

hvis jeg så ved:
38,86 = ax^2 + bx + c
og jeg ved at x = 15 , c = -7
hvordan kan jeg så finde a og b ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2004 af frodo (Slettet)

ved du ikk andet?
Ellers vil der principielt være uendeligt mange løsninger..

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2004 af Heinstein-Dk (Slettet)

Du kan først isolere b.. derefter indsætter du dette svar i a, og eftersom du kun har en ubekendt nu burde du få et svar og derefter er b let at finde.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2004 af Heinstein-Dk (Slettet)

dog.. du skal self indsætte det i b og IKKE i a.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2004 af frodo (Slettet)

du kan da ikk løse én ligning med to ubekendte..

Sådan som du gør , siger du at b=a

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... frodo har altså ret... detr må være lidt mere info...

Svar #6
08. september 2004 af Windcape (Slettet)


kender skæringspunktet med y aksen som er -7

kender x og y kordinatet til et punkt

(15 ; 38,86)

og jeg ved at parablen skærere x i 40 som det ene punkt.

det er alt.

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2004 af frodo (Slettet)

det vil sige at du ved at f(15)=38,86
og f(40)=0 og f(o)=-7

Det kan bedre passe så får du tre ligninger med tre ubekendte. Og c findes hurtigt. Du kan så opstille 2 ligninger med a og b som ubekendte..

Skriv et svar til: Andengradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.