Matematik
Pythagoras?
24. april 2008 af
Kedeligeged (Slettet)
I en ligebenet trekant DEF er DF og EF de lige lange sider, og siden DE er 2 enheder længere end EF.
Bestem d, således at vinkel F = 90 grader.
Jeg er kommet frem til følgende:
F = 90 grader, D og E = 45 grader.
Jeg har valgt at kalde DF og EF x og DE 2+x.
a^2 + b^2 = c^2
x^2 + x^2 = 2+x^2
x = kvadratrod: 2+x^2 - x^2
Men er facit så 2??
Er jeg helt væk?
Bestem d, således at vinkel F = 90 grader.
Jeg er kommet frem til følgende:
F = 90 grader, D og E = 45 grader.
Jeg har valgt at kalde DF og EF x og DE 2+x.
a^2 + b^2 = c^2
x^2 + x^2 = 2+x^2
x = kvadratrod: 2+x^2 - x^2
Men er facit så 2??
Er jeg helt væk?
Svar #4
24. april 2008 af Sherwood (Slettet)
#2 Ta' #2 den er rigtig.
x^2+x^2=(x+2)^2
<=>
x^2+x^2=x^2+4+4x
<=>
x^2-4-4x=0
Sådan. Jeg blev lige forblændet af dit i #0.
x^2+x^2=(x+2)^2
<=>
x^2+x^2=x^2+4+4x
<=>
x^2-4-4x=0
Sådan. Jeg blev lige forblændet af dit i #0.
Svar #5
24. april 2008 af Sherwood (Slettet)
#4 var til #3.
#3 Den løses ligesom en normal andengradsligning. Se: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=504352
#3 Den løses ligesom en normal andengradsligning. Se: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=504352
Svar #7
24. april 2008 af Isomorphician
x^2 + x^2 = (x+2)^2 <=>
2x^2 = x^2 + 4x + 4 <=>
x^2 - 4x - 4 = 0 <=>
(x-2)^2 - 4 - 4 = 0 <=>
(x-2)^2 = 8 <=>
x - 2 = ±kvrod(8) <=>
x = kvrod(8) + 2 v x = -kvrod(8) + 2
Den negative løsning kan forkastes, og dermed er løsningen:
kvrod(8) + 2
2x^2 = x^2 + 4x + 4 <=>
x^2 - 4x - 4 = 0 <=>
(x-2)^2 - 4 - 4 = 0 <=>
(x-2)^2 = 8 <=>
x - 2 = ±kvrod(8) <=>
x = kvrod(8) + 2 v x = -kvrod(8) + 2
Den negative løsning kan forkastes, og dermed er løsningen:
kvrod(8) + 2
Skriv et svar til: Pythagoras?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
