Matematik

Hjæææælp :)

25. april 2008 af Splitt (Slettet)
Hej!

Jeg står og er låst fast i et helt elementært udtryk hvor der skal isoleres:

I flg. udtryk skal (v2) isoloeres:

x = 200((v1)^(2/5))*((v2)^(1/5))

- Nogen der kan hjælpe ? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2008 af peter lind

Divider begge sider med 200((v1)^(2/5)) og opløft i 5'te potens

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2008 af Sherwood (Slettet)

x=200((v1)^(2/5))*((v2)^(1/5))
<=>
x/(200((v1)^(2/5)))=(v2)^(1/5)
<=>
(x/(200((v1)^(2/5))))^5=v2

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2008 af mathon

x = 200((v1)^(2/5))*((v2)^(1/5))

x/200 = ((v1)^0,4)*((v2)^0,2)

(x/200)/(v1^0,4) = v2^0,2

v2 = [(x/200)/(v1^0,4)]^5

v2 = (x/200)^5/v1^2

v2 = (x^5/200^5)/v1^2

v2 = (1/200^5)(x^5/v1^2)

v2 = (3,125*10^(-12))*(x^5/v1^2)


Skriv et svar til: Hjæææælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.