Matematik

LIGNING DER BESKRIVER CIRKEL.. Hjælp tak :s

27. april 2008 af Neeluh (Slettet)
Nogen der kan hjælpe?

Vis at nedenstående ligning beskriver en cirkel, og angiv centrum og radius for denne cirkel.

x^2 + 10x + y^2 - 12y = 97

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Omkriv den så den passer til:
r^2 = KVRDROD((x-a)^2 +(y-b)^2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

#1.
Jeps, dog uden kvadratrodstegnet. :-)

Svar #3
27. april 2008 af Neeluh (Slettet)

okay, men jeg ved ikke hvad der er hvad? altså.. kan ikke se hvad radius er og sådan :S:S

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Hint:
x² + 10x + y² - 12y = 97, eller

(x² + 10x + 25) + (y² - 12y + 36) = 97 + 25 + 36

Sammenlign med kvadratsætningerne.

Svar #5
27. april 2008 af Neeluh (Slettet)

jeg tænkte på om du kunne skrive det du lige gjorde i ord.. er vildt lost lige nu. sorry..

Svar #6
27. april 2008 af Neeluh (Slettet)

anyone?? please :(

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2008 af Isomorphician

Du skal omskrive det der står i parenteserne til formen
(x-a)^2 + (y-b)^2

Svar #8
27. april 2008 af Neeluh (Slettet)

har prøvet men det jeg får er helt forkert

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2008 af Isomorphician

x^2 + 10x + 25 = (x + 5)^2, da 10x kan genkendes som det dobbelte produkt, og 25 kan genkendes som kvadratet af andet led.
Prøv selv med y'erne

Svar #10
28. april 2008 af Neeluh (Slettet)

Mange tak tror jeg har lavet den rigtig nu :)

Skriv et svar til: LIGNING DER BESKRIVER CIRKEL.. Hjælp tak :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.