Dansk

Perspektivering

27. april 2008 af Namai (Slettet)
Hvordan (be)skriver man en perspektivering af to personer fra hver sin novelle? altså hvordan starter man ud? personerne har ens liv og næsten samme levevilkår...

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2008 af Shais

Man perspektiverer ud fra enkeltheder som går igen to forskellige steder, altså noget der ligner hinanden. Dvs. at du skal perspektivere ved at påvise sammenligninger hos de to forskellige personer for eksempel ved at se på, om der er nogle egenskaber der går igen hos "de" to. Altså er det i dette tilfælde deres liv og levevilkår der ens, som du selv siger. Kom mere ind på, hvad det konkret drejer sig om, fx om de lever som fattige/rige, undertrykte/overlegne og lykkeligt/ulykkeligt osv.

Håber det hjalp :).

Svar #2
27. april 2008 af Namai (Slettet)

en smule, men hvordan vil du starte en sætning?
når man sammenligner...med ... kan man se de træk...

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2008 af Shais

Fx: "Vi kan perspektivere til B, fordi A's liv minder meget om/ligner meget B's liv. De lever under samme vilkår, det kan vi se på dét og dét. Endvidere kan vi se at de..."

Eller du kunne starte således: "Person B minder meget om person A fra novellen Historie A, som handler om..., og lever under ...vilkår. Således minder de meget om hinanden og vi kan perspektivere til dem."

Eller: ... Der er mange andre måder at starte på.

Det er altid starten der er den sværeste fase, men når den lige er overstået, kører det som regel der ud af. Sådan har jeg det, og sikkert også mange andre.

Håber det hjalp og pøj pøj.

Skriv et svar til: Perspektivering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.