Matematik

Opg. i parabler

27. april 2008 af Hey1990 (Slettet)
Grafen for en funtkion f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4).

a) Bestem en forskrift for f(x).

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2008 af Isomorphician

Udnyt at f(x) = a(x-r1)(x-r2).
Indsæt værdierne for dit tredje punkt R i udtrykket og isoler a

Svar #2
27. april 2008 af Hey1990 (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig finde ud af det. Skal der så stå: a(x-0)(x-4) ? Hva er x så? Og hvordan isolerer jeg a?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2008 af badooo (Slettet)

Nej.
r1 = 2
r2 = 8

f(x) = a(x-2)(x-8)

Vi indsætter så det 3. punkt.

4 = a(0-2)(0-8)

Gang ud og isoler a.

Svar #4
27. april 2008 af Hey1990 (Slettet)

Okay. Brugte du den der (x1, y1) og (x2,y2) metode?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2008 af Isomorphician

Tilføjelse til #1:
Skulle nok have skrevet at r1 og r2 er førstekoordinaterne til skæringspunkterne med x-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2008 af badooo (Slettet)

#4
Hvilken metode?

Skriv et svar til: Opg. i parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.