Fysik

radioaktivitet.

28. april 2008 af christian Thøgersen (Slettet)
hej
jeg sidder og laver en opgave og skal svare på spørgmålet- beregn henfaldskonstanten og bestem hvor mange 204/81 Tl atomer kilden indeholder på anskaffelses tidpunktet.
Kildens aktivitet på anskaffelses tidspunktet er 3,s MBq.
Jeg har fundet halveringskonstanten, men jeg kan ikke finde ud af det sidste..
Det kunne være lækkert hvis der sad en Bohr derude der kunne hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2008 af mathon

A(t) = Ao*e^(-k*t)
(1/2)*Ao = Ao*e^(-k*T½)
(1/2) = e^(-k*T½)
ln(1/2) = -k*T½
-ln(2) = -k*T½
ln(2) = k*T½

k = ln(2)/T½


A(t) = k*N(t), hvoraf
N(t) = (1/k)*A(t)
N(0) = (1/k)*A(0)

No = (T½/ln(2))*Ao = (T½/ln(2))*(3,5*10^6 s^(-1))
hvor
T½ er målt i sekuder


Skriv et svar til: radioaktivitet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.