Matematik

tangentligningen.. glemt!

09. september 2004 af Tobbe (Slettet)
Hej igen

Glemte helt et andet spm jeg havde før:

f(x)=x^3-1,5x^2-3x+2 har en tangent gennem (2;f(2)). Tangenten bliver t1=3x-8

hvordan finder jeg en tangent der er parallel med den første?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2004 af frodo (Slettet)

du kender hældningen, den finder du normalt ved f'(x), så sæt f' = hældningen, og find det x, der svarer dertil.

Svar #2
09. september 2004 af Tobbe (Slettet)

Tak

så får jeg flg.:

3=3x^2-3x-3 <-> 0=3x^2-3x d=9

x=(-(-3)+/-kvdr(9)) <-> x=0 v x=1

Hvilken x-værdi skal jeg så vælge?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2004 af frodo (Slettet)

du har lavet en fejl. Du skal trække 3 fra såedes at du får
0=3x^2-3x-6

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2004 af frodo (Slettet)

du skal også dele med 2a når du finder x!!

Svar #5
09. september 2004 af Tobbe (Slettet)

sørens.

Ved godt jeg skal dele med 2a.
hvilke af x-værdierne skal jeg så bruge når x=-1 v x=2?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2004 af frodo (Slettet)

x=2 er jo allerede brugt i den anden tangentligning

Så mon ikke det er -1??

Skriv et svar til: tangentligningen.. glemt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.