Matematik
Hjælp til trigonometriske funktioner
29. april 2008 af
tlykke (Slettet)
Er der nogle som kan hjælpe med nedenstående:
På dag nr. t i et typisk år er temperaturen C(t) grader Celcius i Fairbanks, Alaska, tilnærmelsesvis givet ved:
C(t) = 41/2*sin(2pi/365(t-101))-4
tegn grafen for C, idet t=0 svarer til 1.januar. (Hvis i vil fortælle mig hvordan og hvor på TI89.)
angiv temperaturen d. 1 februar.
på hvilken dag i året vokser temperaturen hurtigst? Hvor mange grader pr. dag vokser temperaturen, når den vokser hurtigst?
På dag nr. t i et typisk år er temperaturen C(t) grader Celcius i Fairbanks, Alaska, tilnærmelsesvis givet ved:
C(t) = 41/2*sin(2pi/365(t-101))-4
tegn grafen for C, idet t=0 svarer til 1.januar. (Hvis i vil fortælle mig hvordan og hvor på TI89.)
angiv temperaturen d. 1 februar.
på hvilken dag i året vokser temperaturen hurtigst? Hvor mange grader pr. dag vokser temperaturen, når den vokser hurtigst?
Svar #1
29. april 2008 af dnadan (Slettet)
Dit eget bud?
a) hint: TEGN, og hvor mange dage er der i Januar?
b) C'(t)=0 og vis, at det er et toppunkt.
a) hint: TEGN, og hvor mange dage er der i Januar?
b) C'(t)=0 og vis, at det er et toppunkt.
Svar #2
29. april 2008 af tlykke (Slettet)
jeg ved at der er 31 dage, men skal jeg tegne C(t) = 41/2*sin(2pi/365(t-101))-4 . jeg forstår nemlig ikk nårde siger tegn t =0.
hva skal der står af ligning på min grafregner.
hva skal der står af ligning på min grafregner.
Svar #3
29. april 2008 af dnadan (Slettet)
Forskriften på C, den laveste t værdi er 0 og den øverste er 366 (hvis vi nu antager, at det kan være et skudår) Temperaturen skal vist være mellem -25 og 25
Skriv et svar til: Hjælp til trigonometriske funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
