Matematik

Matematik - rentesregning

29. april 2008 af kevin90 (Slettet)
Hej

Er igang med at lave emneopg og der er nogle punkter jeg ikke lige helt forstår. Emneopgaven er i rentsregning og er på hh 1g. niveau plz hjælp

• Fastlæggelse(isolering) af n, r og k0 i renteformlen
• Redegørelse for restgældsformlen

• Redegørelse for effektiv rente

Den effektive rente pr. n terminer er og hvor r er rentefoden pr. termin

I=(1+r)^n -1

• Isolation af n i gældsformlen (ved godt hvordan man gør i opsparingsformlen men er det samme som man gør i gældsformlen....)

• Udledning af formlen for An og A0(tror det er opsraringsformlen og gældsformlen) eller så betyder An fremtidsværdien

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2008 af mathon

...alment

A_p = y/r[(1+r)^p-(1+r)^(p-n)]
som med

p=0
giver gældsformlen
A_o = G = y/r[1-(1+r)^(-n)]

p=n
giver opsparingsformlen
A_n = y/r[(1+r)^n)-1]

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2008 af mathon

G = y/r[1-(1+r)^(-n)]

G*r/y = 1-(1+r)^(-n)

(1+r)^(-n) = 1 - G*r/y

(1+r)^(-n) = (y-G*r)/y

(1+r)^n = y/(y-G*r)

ln(1+r)*n = ln(y/(y-G*r))

n = ln(y/(y-G*r))/ln(1+r) = log(y/(y-G*r))/log(1+r) = ....

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2011 af sabrina1804 (Slettet)

Til den første er formlerne:

K0 = K : (1+r)^n

r = (den n´te kvadratrod af:) (K : Ko) -1

n = log(K :Ko) : log(1+r)

Man skal bare løse det som en ligning :)


Skriv et svar til: Matematik - rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.