Matematik
væksthastighed
29. april 2008 af
pianoforte (Slettet)
I en model for den fremtidige udvikling af atmosfærens kuldioxid-indhold Q (målt i mia. tons) antages det, at væksthastigheden for kuldioxid-indholdet er givet ved:
dQ/dt = -3+5*1,02^t, hvor t er tiden målt i år efter 1984.
a) Hvornår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984?
Svar:
dQ/dt = Q`(t)
Q`(t) = 3 * Q(0)
Q`(t) = 3 * -3+5*1,02^0
Q`(t) = 6
Er det korrekt ?? Hvordan skriver jeg omformingen dQ/dt = Q`(t) korrekt op ??
tusind Tak!!
dQ/dt = -3+5*1,02^t, hvor t er tiden målt i år efter 1984.
a) Hvornår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984?
Svar:
dQ/dt = Q`(t)
Q`(t) = 3 * Q(0)
Q`(t) = 3 * -3+5*1,02^0
Q`(t) = 6
Er det korrekt ?? Hvordan skriver jeg omformingen dQ/dt = Q`(t) korrekt op ??
tusind Tak!!
Svar #1
29. april 2008 af Danielras (Slettet)
Ja, altså du skal jo så indsætte udtrykket for Q'(t) og løse den med hensyn til t:
-3+5*1,02^t = 6
-3+5*1,02^t = 6
Svar #2
29. april 2008 af pianoforte (Slettet)
nå ja, så må t = 29,68 .. tak for hjælpen !
Jeg har endnu ikke forstået hvorfor og hvordan vi kan skrive følgende: dQ/dt = Q`(t)
Nogen der kan forklare det ??
Jeg har endnu ikke forstået hvorfor og hvordan vi kan skrive følgende: dQ/dt = Q`(t)
Nogen der kan forklare det ??
Skriv et svar til: væksthastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
