Matematik
andengradsligning
30. april 2008 af
ch100292 (Slettet)
hej. jeg sidder og laver mat. aflevering, men kan ikke finde ud af mine sidste opgave.
nogle af jer, som vil hjælpe?
x^2+k*x+9=0 , k er et reelt tal
a) bestem de værdier af k, hvor ligingen har netop en løsning
b) løs ligningen for hver af disse værdier af k
jeg kan slet ikke finde ud af, hvad jeg skal gøre.
nogle af jer, som vil hjælpe?
x^2+k*x+9=0 , k er et reelt tal
a) bestem de værdier af k, hvor ligingen har netop en løsning
b) løs ligningen for hver af disse værdier af k
jeg kan slet ikke finde ud af, hvad jeg skal gøre.
Svar #1
30. april 2008 af mathon
x^2+k*x+9=0
netop en løsning kræver
d = k^2-4*1*9 = 0
k^2-4*1*9 = 0
k^2 = 36
k = +-6
x^2+6*x+9=0 hvoraf
x = -3
x^2-6*x+9=0 hvoraf
x = 3
netop en løsning kræver
d = k^2-4*1*9 = 0
k^2-4*1*9 = 0
k^2 = 36
k = +-6
x^2+6*x+9=0 hvoraf
x = -3
x^2-6*x+9=0 hvoraf
x = 3
Svar #2
30. april 2008 af mathon
...det tilsyneladende forvirrende måske kan være, at man søger én værdi, men finder to...
hvilket dog ikke er tilfældet
da
det at bestemme de værdier af k, hvor ligningen x^2+k*x+9=0, k er et reelt tal
har netop én løsning
kræver opfyldelse
af
d = k^2-4*1*9 = 0
hvilket imidlertid opfyldes af to reelle k-værdier
nemlig
k = +-6
hvilket dog ikke er tilfældet
da
det at bestemme de værdier af k, hvor ligningen x^2+k*x+9=0, k er et reelt tal
har netop én løsning
kræver opfyldelse
af
d = k^2-4*1*9 = 0
hvilket imidlertid opfyldes af to reelle k-værdier
nemlig
k = +-6
Skriv et svar til: andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
