Matematik
ligning for plan
01. maj 2008 af
fusuluni (Slettet)
Hejsa (:
Opgaven lyder:
Bestem en ligning for scenens tagplan ß, der indeholder punkterne E, , G og FH, og bestem den vinkel, som tagplanen ß danner med vandret.
punkterne er: E(1,6,4), F(4,5,3, G(4,5,3) og H(1,6,4)
Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe opgaven an.
Håber der er nogen der vil hjælpe mig!!
Opgaven lyder:
Bestem en ligning for scenens tagplan ß, der indeholder punkterne E, , G og FH, og bestem den vinkel, som tagplanen ß danner med vandret.
punkterne er: E(1,6,4), F(4,5,3, G(4,5,3) og H(1,6,4)
Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe opgaven an.
Håber der er nogen der vil hjælpe mig!!
Svar #1
01. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)
En ligning for en plan er:
a(x-x0) + b(y-y0) + c(z-z0) = 0
...hvor n=(a,b,c) er normalvektoren til planen og (x0,y0,z0) er et vilkårligt punkt på planen.
Normalvektoren findes ved at krydse to stedvektorer, som du laver ud fra tre af dine punkter. Fx stedvektorene EF og EG.
Når du skal finde den vinkel som planen danner med vandret, kan du nøjes med at betragte normalvektoren.
a(x-x0) + b(y-y0) + c(z-z0) = 0
...hvor n=(a,b,c) er normalvektoren til planen og (x0,y0,z0) er et vilkårligt punkt på planen.
Normalvektoren findes ved at krydse to stedvektorer, som du laver ud fra tre af dine punkter. Fx stedvektorene EF og EG.
Når du skal finde den vinkel som planen danner med vandret, kan du nøjes med at betragte normalvektoren.
Svar #2
01. maj 2008 af fusuluni (Slettet)
så jeg skal altså finde krydsproduktet af de to stedvektorer?
Skriv et svar til: ligning for plan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
