Samfundsfag

Samfundsfaglig metode vs. engelsk metode

01. maj 2008 af Camillaw (Slettet)
Hej..
Jeg skal forsvare en synopsis i en mundtlig eksamen i morgen.
Jeg har i synopsis fået feedback, hvor min lærer mangler at jeg svarer på hvad Engelsk og samfundsfaglig metode kan set i forhold til hinanden.
Jeg har brugt retorisk analyse i engels, appelformer i forhold til en tale, og kvalitativ og komparativ analyse i samfundsfag til at undersøge en tekst og til at sammenligne to tekster der er kritisk over for hinanden.
Mit spørgsmål er bare: Hvad er det de to fags metoder kan set i forhold til hinanden?
Håber nogen kan hjælpe.

Svar #1
02. maj 2008 af Camillaw (Slettet)

Håber der er nogen der kan nå at hjælpe her inden så længe, det ville virkleig være dejligt.

Brugbart svar (1)

Svar #2
02. maj 2008 af aabfan (Slettet)

Valg af metode afhænger jo af dine resultater og hvad du er kommet frem til i din synopsis.

Det din lærere spørge om er dig om, er om du kan skelne mellem samfundsfaglig og humanistisk metode?

Ved ikke om dine tekster, har forskellige synspunkter udfra disse vinkler, men ellers redegøre du bare for hvad disse metoder typisk vil stå for. Den humanistiske metode vil typisk prøve at forstå og fortolke et givent fænomen. Herunder hvordan forstår vi virkeligheden gennem fortolkning? Er forudsætningerne for forståelsen, med til at give den fornødige viden? I forlængelse heraf står sproget og kulturen centralt og er vigtige dele for, at forstå virkeligheden. Det er altså en Hermeneutisk inspireret fortolkningsvidenskab.

I samfundsfag operer man med en verden, der næsten altid er fortolket i bred forstand. Derfor er den mere empirisk/analytisk orienteret og går, som udgangspunkt udfra en mere fænomologisk/dialektisk indgangsvinkel. Nu har du ihvertfald fået nogle stikord til, hvad samfundsvidenskabelig metode kan stå for. Tror også du har nogenlunde styr på dette felt, så det for du lov til at lave selv.

Men det er et 'svært' videnskabsteoretisk emne, så jeg håber i har arbejdet med dette i timerne? Har ridset _min_ udlægning op, så nu skal du bare finde forskellen(e) og/eller researche lidt mere.

Håber dette hjalp, god arbejdslyst!

Svar #3
02. maj 2008 af Camillaw (Slettet)

Mange tak, det var det. For det var også det jeg havde tænkt mig at snakke om, men nogen gange er det rart lige at blive bekræftet i at andre mener at det er den rigtige måde :)
Mange tak..

Brugbart svar (1)

Svar #4
17. maj 2008 af JAWAD (Slettet)

Hvad er samfundsvidenskab?

Samfundsvidenskab er den del af videnskaben, som beskæftiger sig med samfundsforhold, såsom sociale, økonomiske og politiske forhold. Under samfundsvidenskab hører socialpsykologi. Politisk findes ideologier, som betyder teorier om samfundet/meningssystem. Eksempelvis findes der disse:
• Liberalisme
• Konservatisme
• Socialisme

I samfundsvidenskab er der også en del teologier, som fx:
? Islam
? Jødedommen
? Kristendommen



Samfundsvidenskab tolker de naturvidenskabelige modeller. Politisk ville man fx tolke en model af stigning af fattigdom og rigdom meget forskelligt. Tolkningen ville afhænge af hvordan man tænker og ens meninger. Her ville de forskellige ideologier påvirke tolkningen. Med andre ord:
Kvantitative metoder: noget kan kvantificeres sætte tal på (spørgeskema, statistik, optællinger..)
Kvalitative metoder: Fortolkning (fx af kvantitative modeller) Dette er som sagt indenfor samfundsvidenskab og humaniora.

Samfundsvidenskab er en yngre videnskab end naturvidenskab og humaniora. Nationale traditioner vil nok altid være stærkere i samfundsvidenskab end i naturvidenskab, fordi forskellige samfund og værdier i samfundet (f.eks. demokratiopfattelser, uddannelsesopfattelser) må afspejle sig i samfundsvidenskaberne.
Udbredelsen af den amerikanske kultur tenderer og ændrer fx det danske uddannelsessystems opbygning og denne udbredelse tenderer imod en ensretning af samfundsvidenskaberne.



Det var under et At projekt for 3 år siden at jeg skrev det....MEN NU SKAL JEG TIL AT-Eksamen PÅ MANDAG!!!

Skriv et svar til: Samfundsfaglig metode vs. engelsk metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.