Matematik

vektorberegning

10. september 2004 af fuchur (Slettet)
Nogen der kan hjælpe?

To vektorer a= (6, (3+t)) og b (t^2, t)
er paralelle. Beregn t.

Bare et hint ville være fedt, har ingen ide...

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2004 af Tiger2000 (Slettet)

Brug determinanten... Hvis den er 0 er vektorerne parallelle eller en af vektorerne er nulvektor...

Svar #2
10. september 2004 af fuchur (Slettet)

Ok, tak for hjælpen. Vi har ikke haft noget om determinanten endnu, men vil prøve at læse lidt på det..:-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2004 af madsbs (Slettet)

Eller find skalarproduktet, a prikket med b og løs den andengradsligning du får ud af det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2004 af Dude (Slettet)

for at to vektorer er paralelle gælder at â * b = 0

â=(-a2,a1)

Skriv et svar til: vektorberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.