Matematik

reducér

03. maj 2008 af Janeerendarling (Slettet)
reducer (2a+2b)/(a^2b+ab^2)

kan det passe at det bliver (a^2+b^2)/(a^2b+ab^2)=b+a?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2008 af mathon

(a^2b+ab^2) = ab(a+b)

Svar #2
03. maj 2008 af Janeerendarling (Slettet)

okay. vil det sige (2a+2b)/ab(a+b)er resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2008 af mathon

(2a+2b)/(ab(a+b)) = 2(a+b)/(ab(a+b)) = 2(a+b)/(a+b)/(ab) = .....

Svar #4
03. maj 2008 af Janeerendarling (Slettet)

når okay så det endelige bliver (a+b)/(ab)?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2008 af sigmund (Slettet)

Nej, resultatet er 2/(a*b); der står jo a+b både i tæller og nævner.

Svar #6
03. maj 2008 af Janeerendarling (Slettet)

det kan da aldrig blive 2. det er jo a+b, da 2 af dem går op med hinanden og så er der vel a+b tilbage?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2008 af sigmund (Slettet)

Nej, nej, nej! Udtrykket omskrives til 2(a+b)/(ab(a+b)); de to (a+b)'er ophæver hinanden, og der står 2/(a*b) tilbage.

Skriv et svar til: reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.