Matematik

Integrering

10. september 2004 af P3X-018 (Slettet)
Hej
Jeg havde følgende differentialligning

(dP/d(y))(A^-1)=(2Pi*hc^2)/(y^5(exp(hc/ykT)-1)

y skulle står for det græske bogstav lambda, for bælgelængden. Jeg fik løst den frem til følgende udtryk

P/A=(2Pi(kT)^4)/(h^3c^2)Int.(x^3/(e^x-1))dx

x værdien kommer fra subtitution, men det er ligegyligt. Problemet er nu bar at jeg ikke kan bestemme det sisdste udtryk, nemlig

Int.(x^3/(e^x-1))

Håber nogen kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2004 af Lurch (Slettet)

partiel inegration.
husk partiel integration nogen gange skal udføres mere end én gang for at gå op

Svar #2
10. september 2004 af P3X-018 (Slettet)

Det er jo også det jeg har gjort. Men jeg endt med

(-3/2)x^4+int.(x^3/^((e^x)-1))

Altså som du kan se er det, det samme som fra starten...

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2004 af Mads^^ (Slettet)

*integration

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2004 af Lurch (Slettet)


Int.(x^3/(e^x-1))
Jeg har ikke sat mig ind i det første du skriver. Men du skriver du bare skal have løst ovenstående udtryk. og der kan du bruge partiel integration.
INT(x^3/(e^x/e^1)) =
INT(x^3/e^x)*e = e*INT((1/e^x))*x^3

Svar #5
11. september 2004 af P3X-018 (Slettet)

Jeg har glemt at skrive de rigtige parenteser i nævneren ved #0, det skal være
int.(x^3/^((e^x)-1))
Altså ikke e^(x-1). Så du kan ikke bruge den forkortelse (e^x)/(e^1).
Jeg har nemlig ogs brugt partiel integration ved den sidste led jeg skriver i #0, men ender med et led som indeholder int.(x^3/^((e^x)-1)), altså

x^3ln((e^x)-1)-((x^4)/4 + int.(x^3/((e^x)-1)dx

Jeg har også beregningerne, er der ikke nogen sider hvor man kan uploade, billeder eller noget. Mener der var en, men har glemt addressen.

Svar #6
11. september 2004 af P3X-018 (Slettet)

Jeg har fundet siden. Sådan ser mine beregninger ud

http://www.mainboard.dk/upload/files/Math.bmp


Svar #7
11. september 2004 af P3X-018 (Slettet)

Var der ikke nogen der lige kunne se på de beregninger, og måske have nogen andre forslag til hvordan jeg skal gribe det an?

Skriv et svar til: Integrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.